Bienvenido Deiver Machado!

Bienvenido Deiver Machado!

Zonet plaatste Deiver Machado (02/09/1993 - Gingarabá de Tadó, Colombia) zijn handtekening onder een contract dat hem de komende 4 seizoenen bindt aan KAA Gent.

Machado is een snelle, offensieve en technisch onderlegde linkervleugelverdediger die ook defensief zijn mannetje staat. Machado is 23 jaar, linksvoetig en komt van de Colombiaanse topclub Millionarios.

Op 17-jarige leeftijd kwam Machado terecht bij de jeugdopleiding van Atletico Nacional, net als Millionarios, één van de grootste clubs van het land. Op 27 oktober 2013 maakte hij er zijn debuut in de Colombiaanse eerste klasse. Begin 2014 werd hij uitgeleend aan Allianza Petrolera om ervaring op te doen. Machado speelde er 28 wedstrijden en behoorde er regelmatig tot de uitblinkers. Daarop plukte Millionarios, zijn vorige club, Machado er weg. 

Bij Millionarios groeide hij in 3 seizoenen uit tot een van de sterkhouders van het team. In zijn periode bij de club kwam hij tot 84 wedstrijden waarin hij 4 doelpunten scoorde.

Machado maakte eveneens deel uit van de Colombiaanse U23 op de Olympische Spelen van Rio 2016. Hij speelde er tegen Zweden en Japan en zat op de bank toen Colombia in de kwartfinale werd uitgeschakeld door het Brazilië van Neymar Jr (de latere winnaar). Deiver Machado behoorde ook tot de ruime voorselectie van de Colombiaanse nationale ploeg voor de Copa America Centenario maar viel in laatste instantie af.

Machado wordt de eerste Colombiaanse speler ooit in Gentse loondienst.