Damien Marcq tekent voor 3 seizoenen bij KAA Gent

Damien Marcq tekent voor 3 seizoenen bij KAA Gent

Damien Marcq heeft een contract  getekend bij KAA Gent voor 3 seizoenen (met optie op een bijkomend jaar). De 28-jarige Fransman (geboren op 08/12/1988) komt over van R Charleroi SC, waar hij als defensieve middenvelder uitgroeide tot één van de sleutelfiguren in de elftallen van Félice Mazzu. Marcq ligt nu onder contract tot 2020

Marcq werd geboren in Boulogne-sur-Mer en doorliep de jeugdreeksen van het plaatselijke US Boulogne. Hij maakte er zijn profdebuut in het seizoen 2006-2007 en promoveerde twee keer in drie seizoenen om zo in de Ligue 1 te belanden. In die periode werd hij ook twee keer opgeroepen voor de Franse U21. US Boulogne kon zich niet handhaven op het hoogste niveau, maar Marcq besloot om wel in de Ligue 1 actief te blijven en maakte de overstap naar SM Caen. Daar kon hij zich minder doorzetten en na uitleenbeurten aan Dijon en CS Sedan plukte Charleroi hem weg in 2013.

Onder de vleugels van Félice Mazzu ontbolsterde Marcq helemaal. Als stofzuiger op het middenveld zorgde hij mee voor de hoogconjunctuur bij de Zebra's, die zich de voorbije drie seizoenen twee keer wisten te plaatsen voor Play-Off 1.