Willkommen Niklas!

Willkommen Niklas!

Op woensdag 22 juli versterkte KAA Gent zich met Niklas Dorsch. De 22-jarige centrale middenvelder tekende een contract voor de komende 4 jaar.

De jonge Duitser komt over van FC Heidenheim, dat uitkomt in de Duitse tweede klasse. Dorsch strandde begin juli nog op een zucht van promotie naar de Bundesliga nadat Werder Bremen zich in een onderling duel te sterk toonde. 

Dorsch werd opgeleid bij de jeugd van de "Rekordmeister" Bayern München. Later speelde en scoorde hij ook voor het eerste elftal voordat hij in 2018 verhuisde naar Heidenheim. In de Duitse tweedeklasse brak hij officieel door en groeide hij uit tot een vaste waarde.

Niklas is een technisch zeer onderlegde speler en combineert dit met een goeie dosis gezonde agressiviteit in balverlies - Tim Matthys

Sports Manager Tim Matthys over de jonge middenvelder: "Ik ben ongelooflijk tevreden dat we Niklas naar Gent kunnen halen. Dankzij het goede werk van onze voorzitter en Michel Louwagie hebben we Niklas kunnen overtuigen om voor ons te kiezen. Hij stond al een hele tijd bovenaan ons lijstje en dat we dit nu ook kunnen realiseren stemt mij zeer gelukkig. 

Niklas speelde de laatste 2 jaar op een zeer hoog niveau in Duitsland en is klaar om een volgende stap te zetten in zijn carrière. Ons middenveld bulkt uiteraard van de goede spelers (Odjidja, Kums, Owusu,…) en daarom was het belangrijk om daar iemand aan toe te voegen die ook die kwaliteiten heeft. Niklas is een technisch zeer onderlegde speler en combineert dit met een goeie dosis gezonde agressiviteit in balverlies."