HT Gantoise Legends: wandelvoetbal voor senioren

HT Gantoise Legends: wandelvoetbal voor senioren

Op donderdag 22 september 2016 organiseerde de communitywerking van KAA Gent een seminarie rond wandelvoetbal voor senioren. In de namiddag speelde HT Gantoise Legends, het wandelvoetbalteam van KAA Gent, haar eerste wedstrijd.

Wandelvoetbal is een voetbalformule voor senioren (55+). Het seminarie werd ingericht voor maatschappelijke organisaties en lokale voetbalclubs om hen te informeren over de voordelen die wandelvoetbal te bieden heeft. 

De deelnemers merkten dat wandelvoetbal een positieve invloed heeft op het psychische, fysische en sociale welzijn van senioren en dat senioren een positieve rol kunnen spelen voor de lokale voetbalclubs. Wandelvoetbal is een initiatief dat de brug slaat tussen voetbalclubs en senioren rond de voetbalclubs.

HT Gantoise Legends

Sinds mei werkt KAA Gent aan de oprichting van een eigen wandelvoetbalteam. Thuisbasis is Elk Talent Telt partnerclub Hou ende Trou Zwijnaarde, in Nieuw Gent-Steenakker. Ook het buurtwerk en lokaal dienstencentrum De Regenboog werken mee aan het project. Doel is senioren uit de buurt opnieuw aan het bewegen te krijgen en rond hen en met hen een voetbalteam volgens de meer-dan-voetbalfilosofie van vzw Voetbal in de stad te organiseren. In een volgende fase zal de methodiek worden aangeboden aan de andere Elk Talent Telt voetbalclubs.

Europees project

Dit seminarie werd georganiseerd met de steun van EFDN (European Football for Development Network). In 6 andere Europese landen had een soortgelijk evenement plaats met de steun van het Erasmus+ programma van de Europese Unie.