Welcome Roman Bezus

Welcome Roman Bezus

Roman Bezus is na Thomas Kaminski en Alexander Sørloth de derde wintertransfer die onze club komt versterken. De 28-jarige Oekraïner (26 augustus 1990) komt over van STVV en tekent een contract tot 2022. Hij speelde sinds 2016 voor de Kanaries en kwam als (voornamelijk) aanvallende middenvelder in 70 wedstrijden tot 12 doelpunten en 13 assists. 

Europa Leaguefinale met Dnipro 

Roman Bezus startte zijn voetbalcarrière in zijn geboorteplaats bij derdeklasser Kremin Krementsjoek en vervolgde in 2008 zijn carrière bij de Oekraïnse eersteklasser Vorskla Poltava. Bij die club maakte hij in 2011 ook zijn debuut als Oekraïns interntational. Hij werd er tevens verkozen tot Beste jongere van het jaar in 2012 en dwong mee daardoor in januari 2013 een transfer af naar het grote Dynamo Kiev. Met Vorskla Poltava speelde hij in 2011 onder meer ook tegen Standard in groep B van de Europa League.

Twee seizoenen later verhuisde hij naar Dnipro Dniproteprovsk. Met die ploeg bereikte hij datzelfde seizoen de Europa Leaguefinale. De Oekraïners schakelden tijdens hun schitterende run Club Brugge uit in de kwartfinales en Napoli in de halve finales. Hoewel ze op een 1-0 voorsprong kwamen, verloor Dnipro uiteindelijk de finale van het onvermijdelijke Sevilla (3-2). Bezus speelde tijdens die memorabele campagne mee in 8 wedstrijden en viel ook in de finale in bij een 2-2 stand in de 68e minuut. In totaal speelde hij in Oekraïnse loondienst bij zijn 3 clubs Poltava, Kiev en Dnipro mee in 34 Europa Leaguewedstrijden (waarvan 6 voorrondewedstrijden) en vond daarbij 3 keer de weg naar doel. 

Als international kwam hij tussen 2011 en 2015 voorlopig tot 19 interlands waarin hij 4 doelpunten scoorde. Op zijn erelijst prijken verder nog 3 Oekraïense bekers en 1 titel. We hopen uiteraard van harte dat Roman zijn prijzenkast dit seizoen met nog wat extra zilverwaar kan uitbreiden!