Dylan Bronn tekent bij KAA Gent

Dylan Bronn tekent bij KAA Gent

Vandaag tekende Dylan Bronn een contract voor 4 seizoenen bij KAA Gent. De 22 jaar oude centrale verdediger komt van de Franse tweede klasseclub Chamois Niort. Bronn heeft een dubbele nationaliteit (Tunesisch-Frans) en genoot zijn jeugdopleiding bij AS Cannes. Hij is tevens 1-voudig Tunesisch international. 

Bronn is een rechtsvoetige centrale verdediger die ook als rechtsback uit de voeten kan. Bronn wordt omschreven als een snelle, wendbare en sterke centrale verdediger die goed anticipeert. Als product van de Franse school beschikt hij over een goed voetballend vermogen. 

Bronn heeft er een speciaal jaar opzitten: opgeleid bij AS Cannes, speelde hij daar op amateurniveau. In het begin van vorig seizoen tekende hij een contract om uit te komen voor de reserven van Ligue 2-club Chamois Niortais. Door enkele blessures in de verdediging, raakte hij tijdens de voorbereiding in de A-ploeg van Niort om er niet meer uit te verdwijnen. Daar werd hij opgepikt door de Buffalo's.

Bronn is opgetogen over zijn ontvangst bij het team en sprak ook reeds met coach Hein Vanhaezebrouck. Hij heeft zich tot doel gesteld zich zo snel mogelijk in het team te integreren en zo veel mogelijk speelminuten te vergaren.