Nieuws

Filters tonen
Jong KAA Gent opnieuw geplaagd door late tegengoal Jong KAA Gent

Jong KAA Gent opnieuw geplaagd door late tegengoal

Voor de derde week op rij heeft Jong KAA Gent zich tevreden moeten stellen met een gelijkspel. Het kwam niet verder dan 2-2 tegen Dessel Sport. Net zoals vorige week gooide een tegengoal in het absolute slot van de wedstrijd roet in het eten voor onze beloften. Op het halfuur kwam Dessel Sport op voorsprong, maar nog voor rust hing Tibe De Vlieger de bordjes in evenwicht. Jong KAA Gent was de betere ploeg en dat vertaalde zich na de rust in een voorsprong. Op aangeven van De Vlieger was het Robbie Van Hauter die de 2-1 maakte. Van Hauter is de laatste weken duidelijk op dreef, want de aanvoerder scoorde in vier van de voorbije vijf matchen.  De Buffalo's leken de drie punten thuis te houden, tot Dessel Sport in de 92e minuut alsnog gelijkmaakte. Yannick Vandersmissen zorgde met z'n tweede goal van de avond voor de eindstand. Net als vorige week een tegendoelpunt in de toegevoegde tijd en dus opnieuw een gelijkspel. Een frustrerend resultaat voor Jong KAA Gent, dat in het klassement niet veel opschiet met die puntendeling.  Jong KAA Gent staat momenteel op de achtste plaats, maar de kloof met de derde plaats bedraagt wel maar 4 punten. Komende woensdag krijgt Jong KAA Gent een nieuwe kans om aan te knopen met de top 3, met een wedstrijd tegen Thes Sport op het programma. Aftrap om 20u in het Sportpark van Tessenderlo. Opstelling: De Schrevel (GK), De Meyer, Soumah, Van Hauter, Munezero, Igbokwe, De Vlieger (90'), Bassinga (59'), Ab.Abdullahi (70'), Vernemmen (59'), Asselman (70') Wissels: 59’ Stevens, 59’ Vanderdonck, 70’ Dubrovnyi, 70’ Wakaka, 90’ Van Hoorick Doelpunten:  31' Vandersmissen 0-1, 40’ De Vlieger 1-1, 72’ Van Hauter 2-1, 92' Vandersmissen 2-2 Klassement 1e Nationale

Bekijk volledig nieuwsbericht
Gent laat punten liggen tegen efficiënt Leuven Team

Gent laat punten liggen tegen efficiënt Leuven

Op de derde speeldag van de Europe Play-offs hebben de Buffalo's op het veld van OH Leuven een eerste nederlaag geleden. Gent begon nochtans sterk, maar het was Maertens die bij de eerste tegenstoot raak trof. Fernandez-Pardo maakte twee minuten later al gelijk en zag een tweede treffer jammerlijk op de lat stranden. Maertens trof aan de overzijde knap raak en zorgde daarmee voor een gevleide ruststand. De tweede helft was minder kansrijk, al was Fernandez-Pardo nog erg dicht bij de gelijkmaker. De efficiëntie van de Leuvenaars maakte echter het verschil, waardoor de Buffalo's geen punten konden sprokkelen.

🎬 Samenvatting OH Leuven - KAA Gent Members

🎬 Samenvatting OH Leuven - KAA Gent

De Buffalo's begonnen goed aan de wedstrijd maar het was de thuisploeg die eerst tot scoren kwam. Mathieu Maertens knalde de bal tussen de palen. Twee minuten later schoot Matias Fernandez-Pardo de gelijkmaker tegen de netten. Voor rust maakte Maertens zijn tweede van de avond na een knappe draai. Het scorebord wijzigde niet meer in de tweede helft. Eindresultaat: 2-1 en dus de eerste nederlaag voor KAA Gent in de Europe Play-Offs.

💬 Reactie na OH Leuven - KAA Gent Algemeen

💬 Reactie na OH Leuven - KAA Gent

De eerste nederlaag in de Europe Play- Offs is een feit. OH Leuven bleek te sterk en maakte via kapitein Mathieu Maertens het verschil. Coach Vanhaezebrouck zag aan Gentse zijde vooral een gebrek aan efficiëntie.  Hein Vanhaezebrouck: "Efficiëntie heeft vandaag het verschil gemaakt" Omri Gandelman: "We verdienden meer" Het ging vlotjes de voorbije matchen – tot Leuven plots de Buffalo’s zonder oogst op de bus richting Gent zette. Ook man in vorm – Omri – kon het tij niet keren. “Ik weet niet wat misging vandaag”, tastte de vaak scorende middenvelder aanvankelijk in het duister. “We startten nochtans goed, met meerdere goede kansen op een doelpunt, en hadden controle over de wedstrijd. Zeker voor de rust.” Waar scoren echter met sprekend gemak gebeurde tijdens de voorbije maand liep het Aan Den Dreef veel stroever. ”We maakten onze kansen inderdaad niet af. Leuven kreeg daarentegen twee kansen en puurde er evenveel doelpunten uit. Dat ging te gemakkelijk. In de tweede helft probeerden we terug te komen, maar helaas konden we zelfs geen punt meer uit de brand slepen. Teleurstellend, maar we moeten doorgaan.” Dat gezegd zijnde vond onze nummer 6 de karige oogst niet verdiend. “We verdienden meer – onze start was gewoon zeer sterk met veel kansen. Maar ja, als we ze niet afmaken… Het enige wat ontbrak was scherpte voor doel terwijl zij zeer compact speelden.” Reden tot paniek was er echter geenszins. “Ach, dat is voetbal en die scherpte komt wel terug. Op naar de volgende match. We hebben al genoeg bewezen dat we kunnen scoren en moeten dat de volgende match opnieuw doen.” Dan komt Mechelen – de nummer 2 in de stand op bezoek. (RG) Matisse Samoise: "Komende matchen moeten we er terug staan" Ook publiekslieveling Matisse Samoise zag met lede ogen aan hoe de ploeg na een veelbelovend begin kopje onder ging. “Wij hadden toen zelf het gevoel dat we er gingen overlopen”, was de energiebom eerlijk. “Het ontbrak ons gewoon aan efficiëntie en scherpte achterin vandaag. Leuven kende dat daarentegen wel. Dat was het enige verschil tussen beide teams.” Daarbij keek de ervaren jonkie ook in eigen boezem. “Ook ik kon vandaag een of zelfs twee doelpunten maken. Zeker op die pass van Tarik (Tissoudali, red.) moest ik beter doen. Als voltallige ploeg moesten we gewoon efficiënter zijn. Want het is niet zo dat we slecht speelden vandaag. Na de rust probeerden we druk te zetten om die aansluitingstreffer te scoren en kregen zelfs grote kansen, maar ook dan ontbrak het aan… efficiëntie.” Het Woord van deze Avond. Eenvoudig was het niet – met een OHL die voorstond en niet meer hoefde te komen. “Dat inzakken van hun kant is logisch, natuurlijk. En dan is het moeilijk om die ruimtes te vinden en kansen te creëren. Nog eens verliezen voelt wel k*t”, wond de winger er geen doekjes om. “We moeten er echter voor zorgen dat we er de komende matchen terug staan, want die zijn zeer belangrijk. Mechelen kan komende zaterdag over ons springen, maar wij spelen thuis, daar moeten we met vertrouwen spelen.” (RG)

Ladies pakken eerste zege in Play-Off 1 KAA Gent Ladies

Ladies pakken eerste zege in Play-Off 1

De eerste punten in Play-Off 1 zijn binnen! Dankzij een efficiënte eerste helft en een zeer volwassen tweede helft behaalden onze Ladies tegen Club YLA een drie op drie in de competitie. Aanvalsters Amber Maximus en Nena Retsin tekenden voor de doelpunten. Voor de vierde clash met Club YLA van dit seizoen toverde coach Jorn Van Ginderdeuren een verrassing uit zijn hoed. De in maart 17 jaar geworden aanvalster Fleur Heyman zat voor het eerst in de selectie. Enkele weken geleden dwong zij mee de EK-kwalificatie van de WU17 Flames af. Daarnaast ontbraken met Jasmien Mathys en Ines Van Gansbeke twee basisspeelsters omwille van blessures. Ook Jinte Leeman en Minke Plate waren niet inzetbaar. De eerste periode begon aan een gezapig tempo. De thuisploeg kon als eerste gevaarlijk zijn maar doelvrouw Riet Maes verschalken lukte niet. Onze Ladies toonden zich na een kwartier meteen trefzeker. Alixe Bosteels schilderde het leer perfect op het hoofd van Amber Maximus. Zij liet de thuisgoal helemaal kansloos met een perfecte nekslag. Kort daarna verraste Elfi Maass de Brugse keepster bijna opnieuw. Haar poging strandde op de dwarslat. Kort voor de pauze pakte Maes nog uit met een sterke tussenkomst op een knal van Guns. Na de koffie namen onze Buffalo’s resoluut het heft in handen. Een bedrijvige Karlijn Helsen knalde tot drie keer toe vanop afstand naar de Brugse kooi. Een tweede goal scoren lukte echter niet. Aan de overkant kon blauw-zwart enkel gevaarlijk zijn via een voorzet die nog gevaarlijk op de lat dwarrelde. In het slot bleef een sterk ingevallen Nena Retsin nog ijzig kalm in de zestien. Ze nam de bal aan, ze draaide en ze knalde beheerst binnen. Door deze 0-2 zege winnen onze Ladies dit seizoen al voor de derde keer een competitiewedstrijd van Club YLA. Onze Buffalo’s springen ook naar de vierde plaats in het klassement. Dinsdag ontvangen ze om 20u00 KRC Genk Ladies in de eigen Chillax Arena. De Limburgers staan nu zesde in rangschikking. Coach Jorn Van Ginderdeuren: “Ik ben heel tevreden met de prestatie van onze Ladies. Bij momenten hebben we zeer dominant voetbal gebracht en weinig weggegeven. Beter doen dan vorig seizoen in Play-Off 1 was een doel op zich. Dat is nu gelukt, en dat smaakt ook naar meer. Complimenten aan alle speelsters alsook aan de invallers die met de juiste grinta de wedstrijd in een definitieve plooi legden."

Supportersraad KAA Gent: verslag 27 maart 2024 Supporters

Supportersraad KAA Gent: verslag 27 maart 2024

Op woensdag 27 maart 2024 kwam de Supportersraad KAA Gent bij elkaar. De volgende vergadering heeft plaats op maandag 10 juni 2024. Lees hier het verslag van de vergadering van 27 maart 2024 Wil je de supportersraad contacteren met ideeën of voorstellen? Mail naar supportersraad@kaagent.be, bezoek de Supportersraad KAA Gent op Facebook of de Supportersraad KAA Gent op Twitter of stuur een brief naar Supportersraad KAA Gent p/a KAA Gent Foundation, Ottergemsesteenweg Zuid 808, 9000 Gent.

🔎 Voorbeschouwing OH Leuven - KAA Gent Next Match

🔎 Voorbeschouwing OH Leuven - KAA Gent

Speeldag 3 van de Europe Play-Offs brengt ons naar Leuven waar we Aan Den Dreef de mannen van Oscar Garcia in de ogen kijken. OHL verzekerde zich pas op de laatste speeldag van de reguliere competitie van het behoud in eerste klasse en sprokkelde in de play-offs tot nu toe slechts 1 puntje in 2 wedstrijden. Een makkelijke klus of moeilijk te omzeilen klip? Hein Vanhaezebrouck laat er zijn licht over schijnen in zijn voorbeschouwing. VOORBESCHOUWING