Doel

Via begeleide training en constante coaching stelt de KAA Gent Referee Academy zich tot doel om jongeren op te leiden tot ambitieuze en toegewijde voetbalscheidsrechters.

De  KAA Gent Referee Academy helpt deze jongeren om zich te ontwikkelen als scheidsrechter bij Elite jeugdwedstrijden van de onder- en bovenbouw van KAA Gent.

De getalenteerde jonge refs krijgen de kans een snelle doorstart te nemen naar een beloftevolle toekomst als officiële scheidsrechter.

Rekrutering

Jongeren vanaf de leeftijd van 14 jaar kunnen zich kandidaat stellen om opgenomen te worden in de KAA Gent Referee Academy. Dit kan naar aanleiding van de infomomenten in een aantal Gentse scholen of via een e-mail naar luc.vanacker@kaagent.be

Kandidaten worden uitgenodigd voor een selectiegesprek met de referee ambassadors.

Werkwijze

De jongeren krijgen bij de inschrijving voor de Academy een specifieke en relevante opleiding. Deze opleiding (2 dagen) gaat door in de Ghelamco Arena en op het oefencomplex van KAA Gent.

Daarna starten zij met het leiden van wedstrijden. Ze worden hierbij begeleid voor, tijdens en na de wedstrijd door één van de referee coaches (ambassadors). De jonge refs ontvangen een volledige uitrusting.

Samenwerking met de KBVB

De Referee Academy van KAA Gent werkt nauw samen de nationale en regionale afdeling van het Referee Departement van de KBVB.
De Referee Academy is een uniek project binnen de Jupiler Pro League.