Ook tijdens seizoen 2018-2019 zullen de extra veiligheidsmaatregelen die getroffen werden na de verschillende aanslagen en aanvallen in Europa, nog aangehouden worden. Het OCAD bracht  in januari het dreigingsniveau van 3 naar 2 terug maar Politie Gent besliste om alle manifestaties met "grote volkstoeloop" op niveau 3 te houden. De dreiging op een of meerdere aanslagen in België is nog steeds reeël en zoals geweten zijn openbare plaatsen waar veel mensen samenkomen, zoals sportevenementen, voorkeursdoelwitten. 

Kom dus iets vroeger dan gewoonlijk om files aan de ingangen te vermijden.

 • Het is verboden zakken of tassen (rugzak, handtas, ...) mee te nemen naar de wedstrijd. Supporters die toch een zak of tas meenemen, zullen we spijtig genoeg geen toegang kunnen geven tot het stadion. Er zijn in het stadion bovendien geen lockers om betreffende tassen of zakken op te bergen. Er is wel een versoepeling in die zin dat (hand)tassen tot A4-formaat worden toegelaten.
   
 • Paraplus zijn toegelaten zolang deze geen scherpe punt hebben.
   
 • Er zullen bijkomende toegangcontroles worden uitgevoerd. De fouille zal uitgebreider dan normaal zijn en daardoor treden mogelijk vertragingen op aan de stadioningangen
   
 • Tot slot willen wij nog één zaak onder de aandacht brengen: los van het feit dat het verboden is, is het in de huidige context GEEN GOED IDEE om bommetjes en/of ander pyrotechnisch materiaal mee te brengen en te ontsteken in de buurt van het stadion en/of tijdens de wedstrijd. Laat de veiligheidsdiensten zich concentreren op hun kerntaken, niet op voetzoekers en ander pyrotechnisch materiaal aub.
 • Tijdig komen = tijdig binnen