Einde pendelbussen De Lijn vanaf Gent Zuid

Het lopende contract tussen De Lijn en KAA Gent voor de pendelbussen van aan Gent Zuid liep af in 2019. Door hun gewijzigde opdracht en het beperkte aantal chauffeurs heeft De Lijn besloten de diensten uit handen te geven. Hierdoor zullen er vanaf de eerste thuismatch van seizoen 2019-2020, de galamatch tegen AZ Alkmaar, geen pendelbussen meer rijden tussen het Woodrow Wilsonplein (Zuid) en het stadion.

Alternatieve routes

Vanwege het ongemak hebben we samen met De Lijn gezocht naar mogelijke alternatieven van aan Gent Zuid.

Zo kunnen supporters gebruik maken van lijn 8. Daarnaast kan men nog steeds lijn 19 nemen aan het Sint-Pietersstation of er gebruik maken van lijn 8 en overstappen aan Burggravenlaan. Vanaf 9 augustus worden lijnen 65 en 67 beperkt tot Gent Sint-Pietersstation (o.a. omdat lijn 19 hetzelfde traject volgt als de huidige lijnen 65/67 tussen St-Pieters en Ghelamco).

De lijn geeft ook mee dat er nachtbussen zullen rijden in plaats van 'uitbussen'. Voor het overzicht van de nachtbussen: klik hier.

De volledige uurtabel van de lijnen vind je op de website van De Lijn.

  • Gent Zuid <--> Ghelamco Arena: lijn 8
  • Gent Sint-Pieters Station <--> Ghelamco Arena: lijn 8 en lijn 19

Vanaf Gent Zuid (Woodrow Wilsonplein) zorgt De Lijn voor aansluitingen voor wie verder wil reizen met de bus. Op vrijdag- en zaterdagavond rijden er vanaf het Woodrow Wilsonplein Uitbussen naar Mariakerke (via Drongen), Gentbrugge (via Oude Bareel), Wondelgem, Zwijnaarde, Oostakker en Sint-Denijs-Westrem om 23u30, 0u15 en 1u.