Sven Kums: 'We zullen er opnieuw staan in de Play-Offs'

Sven Kums: 'We zullen er opnieuw staan in de Play-Offs'

Vlammetjes in de ogen van Sven Kums. Onze aanvoerder is hersteld van zijn enkelblessure en kijkt met veel verlangen én vertrouwen vooruit naar de Play-Offs. “Het is een heerlijke competitie. De ene week denk je: fuck, ’t is voorbij. En enkele dagen later doe je opnieuw mee voor de prijzen.”

Hebben jullie tijdens de interlandbreak de kopjes kunnen leegmaken?

“Die vrije weken hebben iedereen deugd gedaan. Kijk, weinig spelers in onze groep hebben ooit Europees voetbal meegemaakt – laat staan de Champions League. We waren het dus niet gewend om zoveel wedstrijden te spelen. Dat eiste niet zozeer fysiek zijn tol, maar vooral mentaal kroop het in ons hoofd. Na de interlandbreak zijn onze batterijen weer opgeladen. Iedereen is klaar om tien finales te betwisten.”

Tijdens de stage kregen jullie wel een flinke domper te verwerken. De knieblessure van Dejaegere sloeg in als een bom.

“(zucht) Een zware blessure op de eerste training. We waren me veel goede moed naar de stage afgezakt en dan gebeurt zoiets. Dat heeft toch even nagezinderd. De hele groep was er enorm van aangedaan. Ook Brecht was heel verdrietig. Begrijpelijk, want de voorbije maanden verkeerde hij in een uitstekende vorm. We hebben allemaal op hem ingesproken en zullen hem steunen tijdens de revalidatie. En wie Brecht kent, weet dat hij er alles aan zal doen om sterker terug te keren dan voorheen.”

Kijk eens vooruit naar het duel met Zulte Waregem. In de competitie bleven jullie twee keer steken op een gelijkspel.

“We zullen vanavond beter moeten zijn dan in die confrontaties – zeker achterin gaven we toen te makkelijke goals weg. Nu mag ons dat niet meer overkomen, want goed starten aan de Play-Offs is ontzettend belangrijk. Hopelijk schreeuwen de fans ons vooruit zoals in de reguliere competitie. Maar daar twijfel ik eigenlijk niet aan. (grijnst)”

Met welk gevoel sta jij aan de start van de play-offs?

“Ik kijk er hard naar uit. Persoonlijk vind ik het een heerlijke competitie. Elke week speel je een topwedstrijd op het scherpst van de snee in een vol stadion. En bovendien zijn ze razend spannend. De ene week denk je: fuck, ’t is voorbij. En enkele dagen later doe je opnieuw mee voor de prijzen. Het zijn vaak de details die het verschil maken. Kijk maar naar ons traject van vorig seizoen. In onze thuiswedstrijd tegen Anderlecht benutten we onze laatste corner. En op Club scoorde Benito in de slotminuten het winnende doelpunt.”

Net voor de interlandbreak liep het wel iets stroever. Krijgen we in de Play-Offs opnieuw het beste Gent te zien?

“Ik ben er zeker van dat we er opnieuw zullen staan. De volledige groep heeft er ontzettend veel zin in, dat hoor ik in de kleedkamer. Bovendien is er ook op training veel gedrevenheid. Die twee zaken stellen me gerust.”

(JVDV)
Foto: Yves Masscho