Beweeg meer en leef gezonder met Active Fans

Beweeg meer en leef gezonder met Active Fans

Met het project 'Active Fans' wil de KAA Gent Foundation supporters van KAA Gent die te weinig bewegen overtuigen om een meer actieve en gezonde levensstijl te ontwikkelen.

'Active Fans' voor KAA Gentsupporters tussen 35 en 65 jaar

Met een reeks van 12 beweeg- en infosessies in de Ghelamco Arena worden de deelnemers overtuigd om meer te bewegen en gezonder te eten. Mannelijke en vrouwelijke Buffalofans tussen 35 en 65 jaar die weinig sporten en een BMI hebben van 25 of hoger kunnen zich kandidaat stellen om deel te nemen aan dit project via deze link.

Op maandagavond gaan supporters onder leiding van een communitycoach van de KAA Gent Foundation aan de slag. Tijdens de sessies worden theorie en beweging afgewisseld. Zo zullen supporters rond het veld of in één van de binnenruimtes van het stadion sporten en bewegen. De supporterpromenade zal dus dienst doen als gymzaal. Het veld is uiteraard verboden terrein.

Gezondheidspromotie

De 'Active Fans' krijgen ook informatie over verantwoord bewegen en gezonde voeding. Een belangrijk aandachtspunt van het project is immers dat de supporters de lessen op hun eigen tempo kunnen afwerken. Onder begeleiding van de communitycoach zal elke deelnemer voor zichzelf haalbare schema’s opstellen.

Door het programma af te stemmen op de eigen gewoontes, kunnen de deelnemers hun levensstijl duurzaam veranderen. Dat supporters kunnen sporten bij KAA Gent samen et de andere supporters zal vermoedelijk de belangrijkste motivatie vormen om gezonder te gaan leven.

Praktische informatie

Deelnemers die voldoen aan alle criteria zullen een uitnodiging ontvangen voor een eerste sessie op maandag 17 of 24 september tussen 18 en 21 uur. Tijdens deze sessie ontvangen ze meer informatie en wordt ook hun lengte, lichaamsgewicht en bloeddruk opgemeten.

De lessen vinden plaats van maandag 1 oktober tot en met maandag 17 december, telkens tussen 19.30 en 21.15 uur. Om 19.15 uur stipt wordt afgesproken aan ingang C van de Ghelamco Arena.

Per reeks worden 35 deelnemers toegelaten. De reeks wordt herhaald in het voorjaar van 2019.

Deelname is gratis, maar iedereen die zich inschrijft, engageert zich voor de volledige lessenreeks. Deelnemers zorgen voor sportief schoeisel en sportieve kledij. Water en een stappenteller worden voorzien door de KAA Gent Foundation.

Active Fans KAA Gent is een project van de KAA Gent Foundation in samenwerking met de Supportersfederatie KAA Gent en het European Football for Development Network (EFDN). Dit project loopt simultaan bij Bayer 04 Leverkusen, NEC Nijmegen, Ferencvaros TC, Feyenoord Rotterdam, Fulham FC, Rangers FC, Valerenga Fotball en Vitesse. Met steun van het Erasmus+programma van de Europese Unie.

 

 

 

De KAA Gent Foundation bedankt haar partners voor de steun: