Veerkrachtige beloften naar winst in slotminuten

De comeback wedstrijd van Thomas Foket had weinig om het lijf. Het duel tussen het nummer 6 en nummer 7 van de reservencompetitie was erg kansenarm in de eerste helft. De thuisclub, een verzameling struise kerels die het duel niet schuwden, kwam in het begin van de tweede helft op voorsprong na slecht uitverdedigen van de jonge Buffalo's. Hoewel de thuisploeg 90 minuten zeer stevig voetbalde, was de afwerking bij het doelpunt uiterst verfijnd en werd keeper Youn Czekanowicz met een knappe lob te grazen genomen. 

Onze beloften, aangevuld met A-kernspelers Thomas Foket, Dylan Bronn en Thomas Matton kwamen moeilijk aan kansen maar slaagden er toch in om op het einde van de wedstrijd de situatie totaal om te keren. Eerst bracht kapitein Dante Walen al duikend de jonge Buffalo's met een kopbal langszij en in blessuretijd draaide Aboubakary Koita de rollen helemaal om. Hij haalde met links verschroeiend hard uit en zijn grondscherende knal liet de plaatselijke doelwachter kansloos. Al bij al een mooie overwinning na een moeilijke wedstrijd. 

De beloften bekleden na deze overwinning de 4e plaats met 13 punten. Hun volgende wedstrijd is het bekerduel tegen Sporting Lokeren op woensdag 11 oktober.