Buffalo's op het WK

Buffalo's op het WK

Het WK komt dichterbij en ook enkele Buffalo's zullen in Rusland normaal van de partij zijn. Concreet gaat het om Dylan Bronn (Tunesië), Lovre Kalinic (Kroatië) en José Luis Rodriguez en Ricardo Avila (Panama). Andere grote kanshebbers waren Yuya Kubo en Moses Simon, maar zij zullen er (om verschillende redenen) uiteindelijk toch niet bij zijn. 

Yuya Kubo werd, ondanks een belangrijke rol voor Japan in de WK-kwalificatiecampagne en het feit dat hij het laatste anderhalf jaar het meeste goals scoorde van alle Japanse spelers in Europa (22), verrassend uit de Japanse WK-selectie gelaten. Voor Moses Simon eindigt het WK-avontuur, net zoals voor Kubo, eigenlijk nog voor het begonnen is. Na een op training opgelopen dijblessure, bevestigde een laatste MRI-scan in Londen de eerdere diagnose. Simon is 3 weken out en werd door de Nigeriaanse bondscoach Gernot Rohr met tegenzin uit de selectie gelaten. Een dikke streep door de rekening van de jonge Nigeriaan. 

Wie gaat zeker mee?

Voor keeper Kalinic is de selectie zo goed als zeker. Kalinic is een certitude als 2de keeper bij het elftal van Kroatië, na Danijel Subasic van AS Monaco. Ook Dylan Bronn gaat het voor de wind en de kans dat hij een plaatsje verovert in de Tunesische WK-selectie is erg reëel. In maart nog, gaf hij de assist voor de winnende goal tijdens een oefeninterland tegen het Costa Rica van Bryan Ruiz. Panama maakte woensdagavond de WK-selectie bekend en nam KAA Gent-belofte José Luis Rodriguez op in de definitieve lijst van 23 namen. Ricardo Avila gaat ook mee naar Rusland maar maakt deel uit van een reservelijst van 3 spelers. Lees hier alles over het onwaarschijnlijk straffe WK-sprookje van José Luis.

Oud-Buffalo's

Ook heel wat oud-Buffalo's zijn van de partij op het WK. Bij Costa Rica is Bryan Ruiz sinds jaar en dag kapitein. Ook zijn maatje van toen bij de Buffalo's, Randall Azofeifa, is van de partij. Ze nemen het in Groep E op tegen Brazilië, Zwitserland en Servië.

Bij Marokko is Mbark Boussoufa één van de bepalende figuren. Hij speelde in alle kwalificatiewedstrijden van de "Leeuwen van de Atlas" en trekt met veel ambitie naar het WK. Marokko zit in Groep B met Iran en kleppers als ex-wereldkampioen Spanje en huidig Europees kampioen Portugal.

In Groep D speelt bij Nigeria ook een "oude" bekende van KAA Gent: verdediger William Troost-Ekong. Troost-Ekong maakte vorige zomer een transfer naar het Turkse Bursaspor en maakte onlangs tegen Congo zijn eerste doelpunt als Nigeriaans international.

Uiteraard vergeten we in groep G ook Harry Kane (Engeland) niet. Hij was immers mee verantwoordelijk voor een historische Gentse voetbalavond door op Wembley met een prachtige owngoal de 1-1 te scoren in het Europa Leagueduel tegen Tottenham (overigens nog steeds de wedstrijd met het hoogste toeschouwersaantal van de UEFA Europa League).    

Duels met een blauw-wit tintje 

Matchday 1

Kroatië vs Nigeria (zaterdag 16 juni)

Normaalgezien was dit een duel geweest tussen ploegmaats Kalinic en Simon, maar door de blessure en afwezigheid van Moses, zal Lovre Kalinic het vooraf met een high five met ex-ploeggenoot Troost-Ekong moeten doen. 

België vs Panama (maandag 18 juni)

In Group G is de eerste wedstrijd van onze Rode Duivels tegen het Panama van onze jonge Buffalo’s José Luis Rodriguez en Ricardo Avila. Aftrap om 17u in Sotsji. 

BRONN vs kane (maandag 18 juni)

Op dezelfde dag als België - Panama, neemt Dylan Bronn het met Tunesië op tegen het Engeland van Harry Kane.

Matchday 2

Boussoufa vs Ronaldo  (woensdag 20 juni)

Oud-Buffalo Boussoufa neemt het met Marokko op tegen 6-voudig Champions League-topscorer Ronaldo en Europees kampioen Portugal.

Kalinic vs MESSI (donderdag 21 juni)

Voor Kroatië wordt de tweede speeldag een hele uitdaging, Kalinic' team neemt het dan op tegen het Argentinië van Leo Messi. De wedstrijd vindt plaats op 21 juni om 20u.

Randall & Ruiz vs Neymar (vrijdag 22 juni)

Onze Costaricaanse oud-Buffalo's moeten op speeldag 2 in Groep E vol aan de bak tegen Brazilië, een van de favorieten voor de eindzege.

BRONN: België vs tunesië (zaterdag 23 juni)
Ook op speeldag twee van het WK nemen de Rode Duivels het op tegen Gents geweld. Op 23 juni om 14u mag Dylan Bronn als Tunesisch rechtsachter proberen om Belgisch kapitein Eden Hazard af te stoppen.

Matchday 3

Boussoufa vs Iniesta (maandag 25 juni)

Mbark Boussoufa speelt op de laatste speeldag van de groepsfase met Marokko tegen tweevoudig Europees en ex-wereldkampioen Spanje op 25 juni om 20u.

Tunesië vs Panama (donderdag 28 juni)

Op speeldag 3 nemen Buffalo’s Jose Luis Rodriguez, Ricardo Avila en Dylan Bronn het tegen elkaar op in de wedstrijd Panama-Tunesië. Deze match vindt plaats op 28 juni om 20u.