Lasse Nielsen intensief gescout bij Aalborg en bij NEC

Lasse Nielsen intensief gescout bij Aalborg en bij NEC

Vanuit Nederland werd gesuggereerd dat de nieuw aangeworven Deense verdediger van KAA Gent een miskoop zou zijn. De club wenst dit tegen te spreken en betreurt dat tendentieuze berichtgeving vanuit één hoek (Omroep Gelderland) initieel zomaar werd overgenomen in enkele van onze media.

Lasse Nielsen (26) komt op huurbasis (met koopoptie) over van NEC Nijmegen, nadat KAA Gent hem intensief heeft gescout. Nielsen was als centrale verdediger Deens international en werd door NEC vorige winter weggehaald bij het Deense Aalborg, de club waarmee hij Champions League speelde in het seizoen 2008-2009 en die vorig seizoen kampioen werd in Denemarken. Bij Aalborg was Nielsen vijf seizoenen op rij een vaste waarde en ook het voorbije seizoen startte hij zeventien keer vooraleer in januari 2014 verkocht te worden aan NEC Nijmegen.

Technisch coördinator Gunther Schepens: “KAA Gent scoutte Lasse Nielsen heel intensief en heeft hem goed bevonden voor de Belgische competitie, die uiteraard totaal anders is dan de Nederlandse. We hebben hem meerdere malen live zien spelen, niet alleen bij Aalborg maar ook bij NEC. NEC speelde een heel slecht seizoen en zakte uiteindelijk ook uit de Eredivisie, wat hen opzadelde met budgettaire beperkingen.”