Gentse internationals in actie

Gentse internationals in actie

Tijdens de interlandbreak vertrokken 8 Buffalo’s met hun nationale ploeg voor interlandverplichtingen. Zo neemt Jonathan David met Canada het op tegen Cuba voor de CONCACAF Nations League. Milad Mohammadi staat dan weer tegenover Hong Kong met Iran voor de ASIAN Qualifiers en zowel Roman Yaremchuk, Roman Bezus, Igor Plastun, Giorgi Kvilitaia als Mikael Lustig werden opgeroepen voor hun nationale ploeg voor de kwalificatiewedstrijden voor EURO 2020. Louis Verstraete probeert samen met de nationale U21 (beloften) een plaats te verzilveren voor het EK in 2021 via de kwalificatieronde. 

Yaremchuk, Bezus en Plastun (Oekraïne - EURO 2020 Qualifiers)

Oekraïne is ingedeeld in groep B van de UEFA EURO 2020 kwalificatieronde. Ze komen daarin uit tegen Europees kampioen Portugal, Servië, Litouwen en Luxemburg. Ze staan na 4 speeldagen aan de leiding in groep B met 10 punten. Op zaterdag 7 september spelen ze hun 5de match in de groep tegen Litouwen (de laatste in de groep). Op dinsdag 10 september spelen ze een vriendschappelijke match tegen Nigeria. Zowel Roman YaremchukIgor Plastun als Roman Bezus werden door Andriy Shevchenko geselecteerd voor beide matchen. De kans is echter klein dat Roman Yaremchuk aan spelen toekomt door zijn blessure ter hoogte van de achillespees. 

 • zaterdag 7 september: Litouwen - Oekraïne
 • dinsdag 10 september: Oekraïne - Nigeria‚Äč

David (Canada - CONCACAF Nations League)

Jonathan David komt met Canada uit in Groep A van de CONCACAF Nations League. In die groep nemen ze het op tegen Cuba en de Verenigde Staten. Ze spelen hun eerste wedstrijd van het tornooi op zondag 8 september thuis tegen Cuba. Op woensdag 11 september spelen ze meteen al de terugmatch tegen Cuba. Net als bij KAA Gent staat hij ook bij de nationale ploeg aan het kanon. Hij heeft maar liefst 10 gescoord in 8 matchen. Zo won hij afgelopen seizoen de Golden Boot, prijs voor het meest gescoorde doelpunten, in de CONCACAF Gold Cup. Nu staat met de CONCACAF Nations League een nieuw tornooi voor de deur. We zijn benieuwd hoeveel keer hij nu tot scoren komt. 

 • Zondag 8 september: Canada – Cuba
 • Woensdag 11 september: Cuba - Canada

Lustig (Zweden – EURO 2020 Qualifiers) 

Net als Yaremchuk, Bezus en Plastun komt ook Mikael Lustig in actie voor de kwalificatiematchen voor EURO 2020. Lustig vertegenwoordigt Zweden in deze campagne. Ze komen uit in Groep F tegen Spanje, Roemenië, Noorwegen, Malta en de Faeröer. Na 4 speeldagen staan Lustig en Zweden gedeeld tweede in hun groep met 7 punten. Spanje staat met het maximum van 12 punten aan de leiding in Groep F. Op donderdag 5 september nemen ze het op tegen de Faeröer. Nadien speelt Lustig met Zweden een Scandinavische derby tegen het Noorwegen van ex-Buffalo Sigurd Rosted. 

 • Donderdag 5 september: Faeröer - Zweden
 • Zondag 8 september: Zweden - Noorwegen

Kvilitaia (Georgië – EURO 2020 Qualifiers) 

Ook Giorgi Kvilitaia strijdt in Groep D met Georgië voor een plek in EURO 2020. Daarin nemen ze het op tegen Ierland, Denemarken, Zwitserland en Gribraltar. Momenteel staat Georgië vierde met 3 punten en moeten ze dus naar boven kijken in hun groep. Eerst oefenen ze op deonderdag 5 september tegen Zuid-Korea alvorens ze op zondag 8 september de belangrijke match tegen Denemarken aanvatten. 

 • Donderdag 5 september: Zuid-Korea - Georgië
 • Zondag 8 september: Georgië - Denemarken

Verstraete (U21 België – EURO 2021 Qualifiers)

Louis Verstraete werd door Johan Walem opgeroepen voor de U21 (beloften) van België. De jonge Duivels beginnen aan hun kwalificatieronde voor het Europees Kampioenschap in 2021. Ze komen uit in Groep I met Bosnië, Duitsland, Wales en Moldavië. Bosnië staat momenteel met 3 punten aan de leiding in Groep I.

 • Vrijdag 6 september 2019: Wales - België 
 • Dinsdag 10 september 2019: België - Bosnië (Oud-Heverlee Leuven)

Mohammadi (Iran – Asian Qualifiers) 

Bondscoach Marc Wilmots riep Mohammadi op voor het nationale efltal van Iran. Zij starten aan de tweede ronde van de ‘Asian Qualifiers’. Mohammadi is met Iran ingedeeld in Groep C. Ze komen uit tegen Bahrain, Cambodia, Hong Kong en Irak.  Ze spelen hun eerste match in de tweede ronde op dinsdag 10 september tegen Hong Kong. De 8 groepswinnaars en de vier beste runners-up gaan door naar de finales van de Asian Cup 2023 en zijn automatisch geplaatst voor de laatse kwalificatieronde voor het WK 2022 in Qatar.

 • Dinsdag 10 september: Hong Kong - Iran