"Genk perfecte test om te zien waar we staan"

"Genk perfecte test om te zien waar we staan"

Speeldag 3 - Play-Off 1 - 06-04-2019 om 20:30 u

Coach Jess Thorup hervond snel zijn goede moed na de nederlaag tegen Standard: "Play Off 1 is een heel nieuwe competitie waar alle deelnemende teams nog eens 5% extra geven. Tegen Standard toonden we dat we erbij horen. Dat we tegen de beste teams kunnen meedoen en meer. Na die twee nederlagen zijn journalisten er snel bij om te zeggen dat we het kneusje zouden kunnen worden. Maar trek ik me niks van aan. Voor mij als trainer gaat deze situatie om meer. Het is ook een kans om te zien welke spelers om kunnen met moeilijke situaties en dan toch nog iets extra kunnen brengen."

Standard verteerd

Hoe heeft de kleedkamer de zure nederlaag tegen Standard opgenomen? Klik hieronder voor het antwoord van de coach.

Genk onder druk?

Net als de Buffalo's was Racing Genk één van de verliezers van de vorige speeldag. Beschouwt de coach dat als een voordeel of nadeel? Bekijk de video hieronder voor het antwoord van de coach.

"Tegen een speler als Birger mag je niet zeggen dat hij NIET agressief mag zijn, het is één van zijn wapens als speler. Ik heb hem wel gezegd dat om 'a next step' in zijn carrière te maken, hij bepaalde situaties en zeker in de zestien, beter moet leren inschatten."

Antiheld Verstraete

Ondanks een goede wedstrijd en een fantastische goal werd Birger Verstraete bij de match tegen Standard de antiheld na een overbodige trekfout in de zestien. Thorup: "Dergelijke kleine details beslissen matchen in een competitie als de playoffs. Je kan het vergelijken met spelen in Europese competities. Dat is zeker een werkpunt voor spelers als Birger en Andy (Esiti, red.) Klik hieronder voor meer.

Wie vervangt Vadis

De match tegen leider Genk wordt de eerste van 3 zonder de geschorste Vadis Odjidja. Heeft de coach al een oplossing voor die vraag? Thorup: "Jazeker, daarvoor word ik ook betaald (lacht). Maar er zijn natuurlijk verschillende opties. Ik heb 3 of 4 spelers die in aanmerking komen." Klik hieronder om te zien wie hem zal vervangen.