"Genk is niet ongenaakbaar"

Speeldag 10 - Jupiler Pro League - 07-10-2018 om 20:00 u

Coach Yves Vanderhaeghe kijkt met vertrouwen uit naar de confrontatie met Racing Genk komende zondag. De huidige nummer twee van de Jupiler Pro League heeft een uitstekende seizoensstart achter de rug maar leed gisteren in de Europa League zijn eerste nederlaag van het seizoen tegen Sarpsborg 08 (de ex-club van Sigurd Rosted n.v.d.r.): "De match van zondag is een heel mooie affiche tegen een ploeg die er bovenuit steekt in de competitie. Het is tegelijk, na twee thuisnederlagen, een nieuwe mogelijkheid om iets recht te zetten bij onze supporters."

Niet ongenaakbaar

Dat Genk niet ongenaakbaar is bewees het Noorse Sarpsborg donderdag in de Europa League. Vanderhaeghe: "Hun verlies, het uitvallen van Leandro Trossard en onze prestatie tegen Antwerp zijn allemaal factoren die ons moeten sterken. Niet dat een overwinning vanzelfsprekend zal zijn, want het gevaar komt bij Genk van alle kanten. Maar hun nederlaag tegen Sarpsborg bewijst dat ze te kloppen zijn."

Wat heb je geleerd uit hun match tegen de Noren? Vanderhaeghe: "Allereerst vond ik het vrij verrassend dat Genk, na 21 matchen zonder verlies, net die match verloor. Maar Sarpsborg ving hen goed op met heel veel loopvermogen, met een goeie mentaliteit en veel druk naar voor. Iets wat wij zeker moeten meenemen naar zondag."

Blessures en revalidatie

Voor de wedstrijd zondag zijn nog enkele spelers onbeschibaar of onzeker. Vanderhaeghe: "Abou Koita trainde vandaag niet. Hij heeft wat last aan de enkel en krijgt morgen ook rust. Zo kan hij maandag weer met de beloften spelen en terug ritme opdoen. Eric Smith is op de terugweg. Hij trainde de hele week mee maar is nog wat 'plattekes'. Hij heeft weinig ritme en zal dus ook met de beloften wedstrijdritme moeten opdoen. Dylan Bronn is twee dagen ziek geweest maar is nu terug beschikbaar. 'Sigi' Rosted heeft vandaag niet binnen getraind wegens een klein contractuurtje. Hij is twijfelachtig en we zullen morgen zien hoe hij evolueert. Lovre Kalinic bleef na Antwerp ook nog 1 dagje binnen om zijn blessure te laten helen maar is beschikbaar."