Moses Simon naar Levante UD

Moses Simon naar Levante UD

Moses Simon verlaat KAA Gent na 3,5 seizoenen en gaat zijn geluk beproeven in de Spaanse Liga. Hij tekent een contract voor 5 seizoenen bij het Spaanse Levante UD.

Moses Simon kwam in januari 2015 van het Slovaakse AS Trencin over naar KAA Gent en speelde in Gentse loondienst 136 wedstrijden waarin hij 21 doelpunten scoorde en 18 assists gaf.

Hij verlaat de club met opgeheven hoofd en zal voor altijd behoren tot de selecte groep spelers die voor onze club de eerste landstitel in haar geschiedenis veroverde en daarna deel uitmaakte van een historische Champions Leaguecampagne die in het collectieve Belgische voetbalgeheugen gegrift staat. Ook het seizoen daarna maakte hij deel uit van de spelersgroep die in de Europa League onder meer Tottenham bedwong op Wembley. 

Direct na zijn transfer sprak hij als enige speler openlijk over het behalen van de titel "met de hulp van God". Het bleken profetische woorden. Moses startte als een wervelwind in de Belgische competitie en hield KAA Gent van januari 2015 tot de start van de play-offs mee in datzelfde seizoen mee in de race voor het kampioenschap.

Gedurende zijn periode bij de Buffalo's werd hij gevreesd voor zijn kwieke dribbels, zijn ongelofelijke snelheid en zijn harde schot en geliefd omwille van zijn vrolijke persoonlijkheid en zijn gulle lach. Hij was vaak de auteur van belangrijke doelpunten, zoals vorig seizoen toen hij in de voorlaatste wedstrijd van de playoffs het enige doelpunt maakte bij de 1-0 overwinning tegen Anderlecht. 

KAA Gent wenst Moses veel geluk bij Levante en bedankt hem voor de mooie en succesvolle jaren die hij hier in Gent beleefde. Once a Buffalo, always a Buffalo!