"Morgen onze strijdersmentaliteit gebruiken"

Speeldag 4 - UEFA Europa League groep I - 07-11-2019 om 21:00 u

Na een korte vlucht richting Duitsland stonden Jess Thorup en Laurent Depoitre stil bij de aanstaande Europa League wedstrijd tegen VfL Wolfsburg.

"Een winnaarsmentaliteit kan je niet kopen in een winkel Je moet er maandenlang aan werken en het doet deugd om het resultaat ervan te zien. We gaan het morgen goed kunnen gebruiken." - Jess Thorup

Winnaarsmentaliteit en doorzettingsvermogen

Zowel in de heenmatch tegen Wolfsburg, als tegen Anderlecht en Standard toonden de Buffalo's dat ze blijven vechten tot het einde. Jess Thorup blikt tevreden terug en beseft dat net die mentaliteit morgen wel eens bepalend kan zijn: "Winnaarsmentaliteit is niet iets dat je kan krijgen op bestelling. Je moet er maandenlang aan werken en het doet deugd om het resultaat ervan te zien. We gaan het morgen goed kunnen gebruiken. Ik heb hun voorbije twee wedstrijden gezien. Ze verloren tweemaal maar wel tegen heel sterke tegenstanders (Borussia Dortmund en RB Leipzig). Ze speelden hun eigen spel en behielden hun systeem, een variant die je weinig ziet in Europa. Hun systeem heeft hen al heel wat succes en punten opgebracht dus ik denk dat ze er niet veel aan zullen veranderen morgen."

Andere voorbereiding

Elke match vergt een andere voorbereiding. Jess Thorup prikkelde de spelers met beelden vanuit de thuiswedstrijd: "Ik heb vooral onze eigen match tegen Wolfsburg gebruikt, maar natuurlijk heb ik ook hun laatste matchen geanalyseerd. Ik wou vooral aan mijn spelers tonen dat we met ons vertrouwen en diezelfde strijdersmentaliteit van in de thuiswedstrijd we ver kunnen geraken. Die elementen zullen morgen 'key' zijn, daar ben ik zeker van.

"Hier kunnen we ons beste niveau tonen en ik verwacht ook dat we dat gaan doen" - Laurent Depoitre

Over herinneringen aan Wolfsburg

Voor Sven Kums, Nana Asare en Laurent Depoitre wordt het een hernieuwde ontmoeting met de Volkswagen Arena. 'Lolo' blikte even terug: "Ik herinner me die wedstrijd nog heel goed. Ikzelf was onzeker door een blessure en bleef daardoor op de bank. Het was een heel gesloten match waar we niet gevaarlijk genoeg in konden zijn, maar de beslissing viel al in de heenwedstrijd toen we met 2-3 verloren. Jammer van de uitslag toen, maar morgen krijgen we de kans om die nederlaag uit te wissen."

Laurent Depoitre: "Vertrouwen en intensiteit"

Laurent heeft zijn vertrouwen terug na een mindere wedstrijd op Sint-Truiden: "Ik heb nadien met de coach gepraat over mijn misser. Ik was vastberaden om tegen Anderlecht een reactie te tonen en dat is gelukt met mijn doelpunt. We hebben er nu als team twee goede wedstrijden opzitten waarin we toonden dat de tegenstander nooit klaar is met ons. Morgen trachten we die lijn door te trekken. Het wordt een fysieke match met veel duels en intensiteit maar daar hou ik van. Het belooft een topmatch te worden. Hier kunnen we ons beste niveau tonen en ik verwacht ook dat we dat gaan doen."