Gentse bib en Voetbal in de stad slaan handen in elkaar

Gentse bib en Voetbal in de stad slaan handen in elkaar

Ter gelegenheid van de Bibliotheekweek (10-18 oktober) organiseren de Gentse bibliotheek en vzw Voetbal in de stad een heel aantal activiteiten. Daarbij wordt de link gelegd tussen voetbal en lezen, tussen sport en cultuur.

De slogan van de Bibliotheekweek blijft ‘De bib: het leven van A tot Z’. Dit jaar toont het campagnebeeld enkele ouders als voetbalsupporters met boeken in de hand waarvan de titels verwijzen naar voetbal. Voor de Bibweek en de Verwendag werd het volgende programma opgesteld door de Gentse bibliotheek en Voetbal in de stad:

  • BuffaloBOEKcorners (tot 17 oktober in alle bibliotheken): boekenstands met bibliotheekmaterialen, ‘Spitse lezers’-posters en KAA Gent-attributen. Tentoonstelling (inkomhal Bib Zuid). Heli Rombaut en Martin De Backer leverden unieke stukken aan om deze tentoonstelling mee vorm te geven.
  • Spitse lezers met een boek op stadionbezoek (woensdag 7 oktober 14u–16u30, Ottenstadion): rondleiding voor kinderen met boek- en bibliotheekanimatie.
  • Verwendagcadeau’s (zaterdag 10 oktober in alle bibliotheken): posters ‘Spitse lezers’ KAA Gent en verjaardagskalenders
  • Debat ‘Kan voetbal de wereld redden (en omgekeerd)?’ (zaterdag 10 oktober 11u-12u, Bibliotheek Zuid): debat met voetbalkenners, Heli Rombaut, Raf Willems, Paul Beloy, Dominique Reyns, Jo Van Damme en moderator Rudi Moeraert.