Europees congres communitywerking in de Ghelamco Arena

Europees congres communitywerking in de Ghelamco Arena

Op dinsdag en woensdag 13 en 14 november verzamelen 140 vertegenwoordigers van meer dan 80 Europese clubs en hun foundations, nationale liga's en voetbalbonden in Gent voor een congres rond maatschappelijk verantwoord ondernemen in het Europese professionele voetbal.

EFDN

Het European Football for Development Network (EFDN) organiseert volgende week in Gent haar 11de congres. Het wordt meteen de grootste bijeenkomst van Europese voetbalclubs ooit rond het thema 'CSR in football'.

Onder meer Juventus, Inter, PSG Foundation, Celtic FC, Ajax, PSV, Werder Bremen en FC Midtjylland staan op de aanwezigheidslijst. Ook oud-KAA Gentspeler Erlend Hanstveit, vandaag verbonden aan de maatschappelijke werking van SK Brann, zal er bij zijn.

CSR in Football

EFDN verzamelt vandaag 64 leden verspreid over het hele UEFA-gebied. Het netwerk werd in 2014 opgericht. KAA Gent stond mee aan de wieg van de organisatie, die sindsdien twee keer per jaar samen komt. Eerder vormden onder meer Feyenoord Rotterdam, Manchester United, Valerenga Fotball Oslo, Glasgow Rangers FC, PSV, Benfica Lissabon en PSG het decor van het EFDN-congres.

Tijdens de tweedaagse delen de clubs, liga's en hun foundations goede praktijken en ervaringen en wordt gedebatteerd over de maatschappelijke uitdagingen van het Europese professionele voetbal.

KAA Gent voorzitter Ivan De Witte opent dinsdagochtend het congres. Ook UEFA, de FC Barçelona Foundation, de Foundation van de Duitse DFB, de Belgian Homeless Cup, de Feyenoord Foundation, Olympique Lyonnais, Shakthar Donetsk, Legia Warschau en de KAA Gent Foundation staan op het programma.

ECA CSR & Community Award 2018

KAA Gent is trots het 11de EFDN Congres in Gent te mogen ontvangen. Met de KAA Gent Foundation won de club onlangs nog de European CSR & Community Award 2018 van de European Club Association (ECA) voor beste communityproject in Europa.

In tijden van #PropereHanden en #FootballLeaks is een congres rond maatschappelijk verantwoord ondernemen in het Europese voetbal actueler dan ooit.