KAA Gent verslaat Deinze in oefenderby

Speeldag 13 - Oefenwedstrijden 2020-2021 - 07-12-2020 om 14:00 u

Deze namiddag speelden onze Buffalo's een oefenwedstrijd tegen KMSK Deinze. De spelers die gisteren tegen KV Oostende niet in actie kwamen, namen het deze middag om 14u op tegen de nummer vier uit 1B en de huidige club van oud-Buffalo Renato Neto. De wedstrijd was live te volgen via onze Facebookpagina (klik op de foto hieronder om de wedstrijd te herbekijken).

Voor de Buffalo's starten Davy Roef, Cederick Van Daele, Dino Arslanagic, Bruno Godeau, Igor Plastun, Niklas Dorsch, Sulayman Marreh, Roman Bezus, Dylan Mbayo, Giorgi Chakvetadze en Laurent Depoitre.

De Buffalo's hadden vrijwel doorlopend balbezit en werden ook snel gevaarlijk. Na een één-twee met Dylan Mbayo werd de infiltrerende Roman Bezus gehaakt in de zestien van Deinze. Fout en penalty. Niklas Dorsch kwijtte zich van de taak en opende na 10 minuten de score (1-0). In de 22e minuut maakte de jarige Laurent Depoitre er op pas van opnieuw Dylan Mbayo er met een droog, gekruist schot 2-0 van.

Tijdens de rust kwamen Kleindienst, Samoise, George en Coosemans erin voor Depoitre, Bezus, Marreh en Roef. We kregen hetzelfde spelbeeld na de rust waarbij de Buffalo's rustig domineerden zonder veel weg te geven. In de 54e minuut ontfutselde Niklas Dorsch Renato de bal met een goeie steal, rukte op en speelde daarop Chakvetadze aan. Die had de hoek maar voor het kiezen en legde vervolgens simpel de 3-0 eindstand vast. Dorsch werd in de 60e minuut vervangen door Joshua Veeckman en ook beloften Glenn Diedhiou en Arne De Schepper kwamen in 70e minuut nog Chakvetadze en Van Daele vervangen. Aan de stand veranderde dat niets meer.