Voorbeschouwing KAA Gent - YR KV Mechelen

Voorbeschouwing KAA Gent - YR KV Mechelen

Donderdag kregen de Buffalo's een ferme dreun te verwerken op een bizarre voetbalavond waar een stel Italianen en 1 Duitser grondig werden vervloekt. veel tijd om daarbij te blijven stilstaan is er echter niet, want zondagavond komt KV Mechelen naar het Ottenstadion afgezakt. Beide ploegen wonnen op de eerste speeldag en spelen dus om het maximum en de bijhorende leidersplaats te behouden.

Uiteraard is het uitkijken hoe de Buffalo's de opdoffer tegen Roma verteerd zullen hebben. De Gentenaars zijn alvast op hun hoede. Mechelen versloeg vorige week met sprekend gemak Westerlo met duidelijke 4-1 cijfers. Bovendien gingen de Maneblussers vorig seizoen verrassend met de drie punten aan de haal in het Ottenstadion. Gorius en Vleminckx bezegelden toen het Gentse lot in een bitsige partij waarin de Buffalo's scherpte voor doel misten.

De Mechelaars moeten het ondertussen doen zonder Vleminckx, die in Nederland al 2 keer scoorde voor zijn nieuwe werkgever NEC. Ook Nana Asare, een andere sterkhouder, trok richting Nederland. Door het vertrek van Vleminckx kan Nong terug zijn kans grijpen. Twee seizoenen geleden maakte de Kameroener al indruk bij Mechelen, maar vorig seizoen zag hij de mist in gaan door blessureleed en de concurrentie voorin. Nu wordt hij daar gekoppeld aan Rossini, die toch regelmatig zijn goaltje meepikt. Rossini zal er door een ribkwetsuur echter niet bij zijn tegen Gent.

Om het scorend vermogen op peil te houden, werd David Destorme aangetrokken van het gedegradeerde Dender. De middenvelder infiltreert graag en weet het doel staan, waardoor hij vorig seizoen een stevige bijdrage had in de doelpuntenproduktie van Dender. Het Mechelse middenveld bevat met Persoons een stevige motor. Die kan bijgestaan worden door ex-Buffalo Wouter Vrancken, die via Genk in Mechelen belandde. Op de flank is het vooral uitkijken voor de snelle en vinnige belofteninternational Mununga.

In de afgelopen 10 seizoenen kon Mechelen slechts 1 keer punten rapen in het Ottenstadion, maar dat was dus wel uitgerekend vorig seizoen. In 2003 degradeerde KV Mechelen naar derde klasse, waar het werd omgedoopt tot Yellow Red KV Mechelen. De rood-gelen knokten zich terug om vanaf 2007 terug hun plaats in eerste klasse in te nemen. Onder impuls van Peter Maes werd twee keer vlot het behoud veilig gesteld en ontpopten de Maneblussers zich tot een stevige middenmotor die vooral op eigen veld al eens voor flinke verrassingen zorgt.

KAA Gent - KV Mechelen in de laatste 10 seizoenen

2008-2009: 1-2
2007-2008: 4-1
2006-2007: - (Mechelen in 2de klasse)
2005-2006: - (Mechelen in 2de klasse)
2004-2005: - (Mechelen in 3de klasse)
2003-2004: - (Mechelen in 3de klasse)
2002-2003: 2-0
2001-2002: - (Mechelen in 2de klasse)
2000-2001: 2-1
1999-2000: 6-1