Voorbeschouwing KAS Eupen - KAA Gent

De verste binnenlandse verplaatsing staat voor de deur. Op vrijdag 11 september trekken de Buffalo's naar Eupen voor de vijfde speeldag. Laszlo Bölöni blikt samen met Alessio Castro-Montes vooruit naar KAS Eupen - KAA Gent.

Tijdens de eerste interlandbreak van het seizoen mocht coach Bölöni een nieuwkomer verwelkomen op training. De Ghanees Osman Bokari is momenteel nog niet inzetbaar vertelt Bölöni: "Voor Bukari lijkt de wedstrijd tegen Eupen nog te vroeg. Fysiek is hij in orde maar er moet nog wat papierwerk afgewerkt worden alvorens hij kan spelen. Naast zijn komst konden we in de interlandbreak ook wat meer accenten leggen. Ik hou van 4-0 zeges maar ik respecteer ook wie met 1-0 wint. Op het defensieve werken is makkelijker dan op het offensieve. Het offensieve vergt tijd, maar het gaat ook om wat er in de laatste 25 meter gebeurt. In die zone ben je afhankelijk van automatismen, talent en een portie geluk." 

Vadis Odjidja & Laurent Depoitre

Voor kapitein Vadis Odjidja zijn het dan weer bijzondere tijden nadat hij vorige week positief teste op corona. Bölöni hoopt hem snel terug bij de kern te hebben: "Vadis leeft van test naar test. Wij willen allemaal dat hij gezond en wel terug het veld op kan maar we moeten ook kijken hoe hij reageert na zijn kleine blessure aan de knie. We mogen niet overhaasten. Laurent Depoitre ondervindt dan weer minder last aan zijn rug. Hij traint opnieuw mee, maar ook met hem willen we niet te hard van stapel lopen."

Focus op de toekomst

Wat er zich na KAA Gent - KV Mechelen afspeelde met Roman Yaremchuk, laat Bölöni liever achter zich: "Wat gezegd moest worden, is gezegd en daarmee is de kous af. We behandelen dat intern en kijken nu vooruit. Roman is een waardevolle speler die net als alle andere spelers in de kern kans maakt op een selectie dit weekend. Wraak is het wapen van een idioot en ik zie mezelf niet als een idioot. In het voetbal is het simpel: als trainer heb je spelers nodig en als speler heb je trainers nodig. We zitten in dezelfde boot en alleen samen geraken we vooruit. "

Terugkerende Chakvetadze

Giorgi Chakvetadze kon tegen KV Mechelen voor het eerst sinds lang nog eens starten. Coach Bölöni was blij met wat hij zag: "Hij liet zich opmerken met enkele mooie bewegingen en impulsen en dat is hoopgevend voor een jongen die al anderhalf jaar werkt aan zijn come-back. Terugkeren na een blessure is moeilijk, maar hij is op de goede weg. Zijn acties zijn goed maar iedereen weet dat iemand als hij veel beter kan. Dat zal komen en gaat ook gepaard met vertrouwen. Chakvetadze is een speler die het verschil kan maken maar ook defensief moet hij meedenken en daarin kan hij nog veel progressie maken."

Alessio Castro-Montes

Een verplaatsing naar Eupen blijft bijzonder voor Alessio Castro-Montes. De verdediger treft er zijn ex-club: "Heel wat jongens met wie ik er samen speelde zijn vertrokken, maar het blijft bijzonder. Als ik terugkijk naar mijn tijd daar merk ik dat ik al heel wat stappen heb gezet. Defensief ben ik gegroeid maar het kan nog beter. Offensief kies ik nu meer mijn momenten. Vroeger was ik ontstuimig en miste ik realisme in mijn spel. Dat is nu wel anders. Door het drukke schema in Gent en de ervaring in het Europees voetbal merk ik dat ik al veel heb geleerd. Mijn overstap naar Gent is op alle vlakken positief geweest."

De drie punten mee naar Gent nemen, is vrijdag het objectief: "We moeten punten pakken met oog op het klassement maar het is ook cruciaal naar dinsdag toe. Dan spelen we de derde voorronde van de Champions League. Een overwinning zou ons vertrouwen geven, maar we weten allemaal dat  een verplaatsing naar Eupen niet simpel is. Het is een goede ploeg maar dat zijn wij ook. Ik wens ze het allerbeste toe, na ons weliswaar (lacht)."