Voorbeschouwing KAA Gent - KV Oostende

Voorbeschouwing KAA Gent - KV Oostende

Speeldag 29 - Jupiler Pro League - 10-03-2019 om 18:00 u

Op speeldag 29 van de Jupiler Pro League werken de Buffalo's hun laatste thuiswedstrijd van de reguliere competitie af tegen KV Oostende.. De aftrap in de Ghelamco Arena wordt gegeven om 18u00 en alle wedstrijdfasen zijn live te volgen via onze site en op Twitter.

Voorbeschouwing

Op de voorlaatste speeldag van de reguliere competitie concentreert de spanning zich vooral rond de strijd om de top-zes plaatsen. Standard (47 punten) staat er het beste voor, maar kan zich ook niet echt nog een misstap veroorloven met drie ploegen in de achtervolging. Zowel Sint-Truiden (46), Anderlecht (45) als Gent (44) liggen op de loer. Minstens één van die vier ploegen zal uiteindelijk naast de top-zes vallen. Momenteel bezetten de Buffalo's de weinig benijdenswaardige zevende plaats, maar door de zeges tegen Standard en Zulte Waregem hebben ze hun lot wel weer in eigen handen.

Slechts 2 op 8 keer thuiswinst

Op de laatste speeldag is er immers een rechtstreekse confrontatie in en tegen Sint-Truiden, maar eerst moet er natuurlijk gewonnen worden tegen KV Oostende, anders wordt die laatste speeldag mogelijks een maat voor niks. Winnen tegen de Kustboys is echter minder evident dan het voor sommigen lijkt. Sinds hun terugkeer op het hoogste niveau in 2013 kon Gent in de Ghelamco Arena slechts twee van de acht duels winnen. Twee keer ging Oostende met de volle buit aan de haal en de vier andere partijen eindigden op een gelijkspel.

Vierde confrontatie

Ook dit seizoen zakte Oostende al een keertje af naar de Ghelamco Arena: in de heenwedstrijd van de halve finales in de Croky Cup werd het opnieuw een gelijkspel (2-2). In een al even knotsgekke terugwedstrijd wisten de Buffalo's alsnog de kwalificatie voor de bekerfinale af te dwingen, maar het mag duidelijk zijn dat Oostende geen ploeg is die je zomaar opzij zet. Zondag staan beide ploegen al voor de vierde keer tegenover elkaar.

Exit Verheyen, enter Broos

Er ging de voorbije week wel een schokgolf door KVO, want hoofdcoach Gert Verheyen nam met onmiddellijke ingang ontslag. Daardoor is het de 66-jarige technisch directeur Hugo Broos die tijdelijk de rol van coach terug opneemt. Afwachten of die wissel een nieuwe dynamiek brengt bij Oostende, dat weliswaar niks meer te winnen of te verliezen heeft op de twee resterende speeldagen.

Bronn terug, Chakvetadze nog niet

Jess Thorup recupereert Dylan Bronn, die terugkeert uit schorsing. In de 19-koppige selectie is echter nog geen spoor van Giorgi Chakvetadze, die nog te veel last heeft van zijn knieblessure. Ook Thibault De Smet is nog niet volledig fit, maar voor de rest is het rustig vertoeven in de Gentse ziekenboeg.

Herbekijk de voorbeschouwing van Jess Thorup: "Vergeet STVV, eerst kvo"

De wedstrijd in de Ghelamco Arena zal geleid worden door Wim Smet, bijgestaan door zijn assistenten Jeroen Walschap en Stijn Hutsebaut. Vierde scheidsrechter is Kevin Van Damme.

Kan je er niet bij zijn in de Ghelamco Arena, maar wil je wel graag de wedstrijd volgen? Houd dan zondagavond onze site in de gaten voor, tijdens en na de wedstrijd of volg ons op Twitter.

KAA Gent - KV Oostende in de afgelopen 10 seizoenen

  • 2017-2018: 2-3
  • 2016-2017: 1-1 / Play-Off 1: 1-1
  • 2015-2016: 2-2 / Play-Off 1: 2-0
  • 2014-2015: 3-1
  • 2013-2014: 1-1 / Play-off 2A: 0-1
  • 2012-2013: KV Oostende in tweede klasse
  • 2011-2012: KV Oostende in tweede klasse
  • 2010-2011: KV Oostende in tweede klasse
  • 2009-2010: KV Oostende in tweede klasse
  • 2008-2009: KV Oostende in tweede klasse

Website tegenstander

www.kvo.be