Voorbeschouwing R Excel Mouscron - KAA Gent

Voorbeschouwing R Excel Mouscron  - KAA Gent

Speeldag 3 - Jupiler Pro League - 11-08-2019 om 20:00 u

KAA Gent sluit zondagavond de derde speeldag van de Jupiler Pro League af met een uitwedstrijd op het veld van R Excel Mouscron. De aftrap in het Stade du Canonnier wordt gegeven om 20u00 en alle wedstrijdfasen zijn live te volgen via onze site en op Twitter.

Voorbeschouwing

Vrijdagnamiddag stapten onze Buffalo's nog van het vliegtuig na een vlucht van ruim vijf uur, zondagavond mogen ze alweer aan de slag, deze keer in het Stade du Canonnier van Mouscron. Een duel tussen twee clubs die hun start niet misten en bij een zege kunnen pronken met een 7 op 9. De Henegouwers begonnen met een 0-1 zege op het veld van STVV en speelden een week later knap gelijk tegen Anderlecht.

Telkens weer opnieuw beginnen

Een hoopvolle start dus voor de nieuwe coach Bernd Hollerbach, de opvolger van zijn naam- en landgenoot Bernd Storck, die vorig seizoen hoge ogen gooide met Mouscron. Zo is het vaak opnieuw beginnen voor de Henegouwers, die ondanks hun beperkte middelen toch al aan hun zesde openvolgende seizoen in de hoogste klasse begonnen zijn.

Aanval onthoofd

Vooral op offensief vlak zagen ze bij Les Hurlus heel wat kwaliteit vertrekken in het tussenseizoen. Goalgetter Awoniyi en de onvoorspelbare vleugelspeler Benson keerden terug naar Liverpool en Genk, hun respectievelijke moederclubs. En dan was er ook nog Standard dat uitgebreid kwam shoppen en met Amallah, Vojvoda en Dussenne maar liefst drie basisspelers wegkocht.

Wat recht te zetten

Bij de inkomende transfers zitten weinig bekende namen, maar de vorige seizoenen hebben al geleerd dat er steevast een aantal positieve ontdekkingen ontluiken op Le Canonnier. Heel wat ploegen mochten dat vorig seizoen ondervinden, ook de Buffalo's gingen er met 3-1 onderuit. Het seizoen voordien liep het eveneens met een sisser af (3-2), maar de drie jaren daarvoor pakte Gent wel de volle buit. Kunnen onze Buffalo's terug aanknopen bij die positieve reeks? 

Geen selectiezorgen voor Thorup

De Cypriotische hitte van donderdag liet sporen na op fysiek vlak, maar iedereen lijkt klaar om zondag terug in actie te komen. Enkel Giorgi Chakvetadze zit nog even in de ziekenboeg en maakt logischerwijs geen deel uit van de 22-koppige selectie.

Wedstrijdleiding

De wedstrijd in het Stade du Canonnier zal geleid worden door Jan Boterberg, bijgestaan door zijn assistenten Kevin Monteny en Nick Senecaut. Vierde scheidsrechter is Lothar D'Hondt.

Volg de wedstrijd

Kan je er niet bij zijn in het Stade du Canonnier, maar wil je wel graag de wedstrijd volgen? Houd dan zondagavond onze site in de gaten voor, tijdens en na de wedstrijd of volg ons op Twitter.

R Excel Mouscron - KAA Gent in de afgelopen 10 seizoenen

  • 2018-2019: 3-1
  • 2017-2018: 3-2
  • 2016-2017: 0-2
  • 2015-2016: 1-2
  • 2014-2015: 1-3
  • 2013-2014: R Excel Mouscron in tweede klasse
  • 2012-2013: R Excel Mouscron in tweede klasse
  • 2011-2012: R Excel Mouscron in derde klasse
  • 2010-2011: R Excel Mouscron in vierde klasse
  • 2009-2010: -

Website tegenstander

www.excel-foot.be