KAA Gent wint ECA Community & CSR Award 2018

KAA Gent wint ECA Community & CSR Award 2018

De KAA Gent Foundation ontving maandagavond van de European Club Association (ECA) de Europese prijs voor communitywerking in het professionele voetbal: de ECA Community en CSR Award 2018.

De KAA Gent Foundation ontvangt de prijs voor haar werking in de buurt Nieuw Gent-Steenakker, de buurt naast de Ghelamco Arena. Met projecten als het wijkhuis Bij Pino, de Buffalo Cup, de Buffalo League, de Buffalo Dance Academy, meisjesvoetbal en wandelvoetbal voor senioren bouwt KAA Gent mee aan een buurt waar iedereen zich kan ontplooien.

10 JAAR COMMUNITYWERKING BELOOND MET HOOGSTE EUROPESE PRIJS

In januari 2009 bestaat de KAA Gent Foundation 10 jaar. In nauwe samenwerking met de lokale overheden (Stad Gent en OCMW Gent) en de supportersfederatie van KAA Gent werd een structurele maatschappelijke werking opgebouwd die in ons land haar gelijke niet kent.

Nadat de Pro League in 2014, 2017 en 2018 de prijs voor beste communitywerking in België aan de KAA Gent Foundation schonk, is het nu de vereniging van Europese profclubs die KAA Gent beloont voor haar maatschappelijk engagement. Onder meer Real Madrid, Arsenal, Celtic Glasgow en PSV Eindhoven sieren de erelijst van deze ECA Award.

ECA Voorzitter Andrea Agnelli met Wim Beelaert en Patrick Lips van de KAA Gent Foundation.

EEN CLUB MET EEN SOCIAAL OOGMERK

KAA Gent is een coöperatieve vennootschap met een sociaal oogmerk en investeert sinds 2011 structureel in haar KAA Gent Foundation. Samen met de Stad Gent en het OCMW Gent werkt de KAA Gent Foundation sinds 2009 aan tal van projecten, in het bijzonder voor mensen uit kansengroepen. De unieke publiek-private samenwerking is na tien jaar een krachtige hefboom geworden voor het lokaal sociaal beleid.

De KAA Gent Foundation is ook stichtend lid van het European Football for Development Network (EFDN). Dit netwerk slaat op 12 en 13 november 2018 haar tenten op in de Ghelamco Arena. De KAA Gent Foundation is dan gastheer voor een internationaal congres rond 'CSR in European Football'.

KAA GENT FOUNDATION IN NIEUW GENT IN CIJFERS

Wat doet de KAA Gent Foundation in de buurt Nieuw Gent-Steenakker? 6 wijkinitiatieven, 344 dagen met activiteiten, 400 deelnemers en 20750 contacturen

  • Wijkhuis Bij Pino: open 4 dagen per week, 174 dagen per jaar, gemiddeld 50 bezoeken per dag, 8700 contacturen met volwassenen, kinderen en jongeren
  • Buffalo Cup: 4 weken durend scholentornooi met 137 deelnemers, 15 dagen activiteiten, 3440 contacturen met kinderen
  • Buffalo League: wekelijkse activiteiten voor 30 kinderen en jongeren, 1972 contacturen
  • HT Gantoise Legends: wekelijkse activiteiten voor 15 senioren, 1500 contacturen
  • Buffalo Dance Academy: wekelijkse activiteiten voor 35 kinderen en jongeren, 4760 contacturen
  • meisjesvoetbal: 25 deelnemers, 20 dagen activiteiten, 750 contacturen met kinderen en jongeren

Meer info over de werking van de KAA Gent Foundation in Nieuw Gent-Steenakker.

BEZOEK DE KAA GENT FOUNDATION OP DE FANDAG

De KAA Gent Foundation is woensdag ook van de partij op de Fandag van KAA Gent met een uitgebreide stand op de supporterspromenade in de hoek tussen Tribune 4 en Tribune 1 tussen 14u en 17u30.

 

De KAA Gent Foundation bedankt haar partners voor de steun: