Interlandverplichtingen voor twaalf Buffalo's

Interlandverplichtingen voor twaalf Buffalo's

Tijdens de interlandbreak vertrokken 12 Buffalo’s met hun nationale ploeg voor interlandverplichtingen.

Zo speelt Jonathan David met Canada de terugwedstrijd tegen team USA in de CONCACAF Nations League. Milad Mohammadi staat dan weer tegenover buurland Irak voor de Asian Qualifiers. Zowel Roman Yaremchuk, Igor Plastun, Roman Bezus, Giorgi Kvilitaia als Mikael Lustig werden opgeroepen voor hun nationale ploeg voor de laatste kwalificatiewedstrijden voor EURO 2020. Michael Ngadeu en Dylan Bronn starten aan hun kwalificatie voor het Afrikaans kampioenschap met Kameroen en Tunesië. Youngsters Dylan Mbayo, Louis Verstraete en Nicky Beloko proberen samen met hun nationale U19 en U21 een plaats te verzilveren op de Europese kampioenschappen van 2020 en 2021.

David (Canada - CONCACAF Nations League)

Tijdens de interlandbreak in oktober trof Jonathan David de Verenigde Staten al een eerste keer. Ze wonnen hun thuismatch met 2-0 en braken daarmee een record. Het was maar liefst 34 jaar geleden dat Canada zijn zuiderbuur in het voetbal kon verslaan. Nu wacht er hen de terugmatch. Op 15/11 spelen ze in het Exploria Stadium in Orlando, Florida. David & co kunnen hun leidersplaats in groep A verstevigen indien ze winnen.

 • Vrijdag 15/11: USA - Canada ( op 16/11 om 01u00 onze tijd)

Yaremchuk, Plastun & Bezus (Oekraïne - EURO 2020 Qualifiers)

Roman Yaremchuk, Igor Plastun & Roman Bezus hebben zich in de vorige interlandbreak met Oekraïne geplaatst voor het Europees kampioenschap in 2020! De prestigieuze overwinning tegen Portugal zorgde ervoor dat ze een onoverbrugbare kloof creëerden met de rest van groep B. Er rest Oekraïne nu nog een match in de kwalificatieronde. Ze spelen op dinsdag 17 november een uitmatch tegen Servië, dat met Portugal nog vecht voor de tweede plaats. Op 14 november oefenen ze alvast eens tegen Estland. 

 • Donderdag 14/11: Oekraïne - Estland (vriendschappelijk)
 • Zondag 17/11: Servië - Oekraïne 

Kvilitaia (Georgië – EURO 2020 Qualifiers) 

Voor Giorgi Kvilitaia en Georgië zit de strijd om het EK te halen via de kwalificatiematchen er op, maar er rest hen nog een kans via de Nations League. Enkel de eerste twee in elke kwalificatiegroep gaan door. Georgië staat met 8 punten vierde in groep D en kan dus, met maar een match meer te spelen, niet bij de eerste twee geraken. Vrijdag spelen ze hun laatste match in de groep tegen Zwitserland. Kvilitaia en Georgië maken wel nog kans om zich te plaatsen voor het EK via de play-off rondes van de Nations League. Georgië won zijn groep in league D van de Nations League waardoor ze in maart tegen de andere 3 winnaars uit dezelfde league zullen strijden voor een EK-ticket. Op dinsdag 19 november spelen ze nog een vriendschappelijke interland tegen vicewereldkampioen Kroatië.

 • Vrijdag 15/11: Zwitserland - Georgië
 • Dinsdag 19/11: Kroatië - Georgië (vriendschappelijk)

Mohammadi (Iran – World Cup Asian Qualifiers) 

Milad Mohammadi vecht samen met Iran voor een plaats op het WK via de 'Asian Qualifiers'. Na drie speeldagen staan ze derde in groep C, op een punt van plaatsen een en twee. Op donderdag 14 november nemen ze het op tegen leider en buurland Irak. Na de vierde speeldag start de terugronde in maart volgend jaar.

 • Donderdag 14/11: Irak - Iran

Lustig (Zweden – EURO 2020 Qualifiers) 

Mikael Lustig staat met Zweden op een zucht van kwalificatie. De laatste wedstrijden van de kwalificatieronde zijn alles bepalend. Op dit moment staan ze tweede in groep F met 15 punten. Leider Spanje is al geplaatst. Roemenië volgt hen op de voeten op plaats 3 met 14 punten. Lustig en Zweden hebben de kwalificatie nog in eigen handen, want op vrijdag 15 november spelen ze tegen concurrent Roemenië. Op maandag 18 november spelen ze de tiende en laatste match in de kwalificatieronde tegen de Faeroër. Na de interlandbreak weten we dus of we Mikael Lustig terugzien op het EK.

 • Vrijdag 15/11: Roemenië - Zweden
 • Maandag 18/11: Zweden - Faeroër

Ngadeu (Kameroen - African Qualifiers 2021)

Michael Ngadeu start met Kameroen aan de kwalificatierondes voor het Afrikaans kampioenschap in 2021. Kameroen zal trouwens het gastland zijn voor de 33ste editie georganiseerd door de CAF. Ngadeu en Kameroen zitten in een groep met Kaapverdië, Rwanda en Mozambique. Deze interlandbreak worden de eerste twee speeldagen georganiseerd. Ngadeu neemt het daarin op tegen Rwanda en Kaapverdië. 

 • Woensdag 13/11: Kaapverdië - Kameroen
 • Zondag 17/11: Rwanda - Kameroen

Bronn (Tunesië - African Qualifiers 2021)

Net zoals Michael Ngadeu neemt Dylan Bronn ook deel aan de kwalificatierondes voor het Afrikaans Kampioenschap in 2021. Samen met Tunesië tracht hij de groepsfase van het kampioenschap te bereiken. Tunesië zit in een groep met Libië, Equatoriaal-Guinea en Tanzania. Tijdens de eerste twee speeldagen staan ze tegenover Libië en Equatoriaal-Guinea.

 • Vrijdag 15/11: Tunesië - Libië
 • Dinsdag 19/11: Equatoriaal-Guinea - Tunesië

Mbayo (U19 België - EURO U19 2020)

Dylan Mbayo is terug opgeroepen voor onze nationale U19. De spelers van coach Jacky Mathijssen nemen deze interlandbreak deel aan het eerste kwalificatietoernooi voor Euro 2020 dat doorgaat in Limburg. Mbayo & co nemen het hier op tegen Ijsland, Albanië en Griekenland. Toegang tot deze wedstrijden is gratis. 

Euro 2020 voor de U19 gaat door in Noord-Ierland. Er mogen finaal 8 landenteams deelnemen. De jonge Belgen dienen dus hun kwalificatieronde te overleven om daarna door te stoten naar de 'Elite Round' willen ze bij de 8 finalisten eindigen.

 • Woensdag 13/11: Ijsland - België (Thes Sport, Tessenderlo)
 • Zaterdag 16/11: België - Albanië (Luminus Arena, Genk)
 • Dinsdag 19/11: België - Griekenland (K. Patro Eisden Maasmechelen)

Verstraete (U21 België - EURO U21 2021)

Net als de U19 is onze nationale U21 volop in de strijd voor een Europees ticket. Dit keer voor het Europees kampioenschap (U21) in 2021. Louis Verstraete en zijn leeftijdsgenoten staan na drie speeldagen tweede in hun groep met 4 punten. Leider Duitsland telt 6 punten. Op zondag spelen de jonge Rode Duivels tegen Duitsland. Het wordt een moeilijke maar belangrijke match om bovenaan in groep I mee te draaien. 

 • Zondag 17/11: Duitsland U21 - België U21

Beloko (U21 Zwitserland - EURO U21 2021)

Naast Louis Verstraete, neemt ook Nicky Beloko deel aan de kwalificatieronde voor het Europees kampioenschap (U21) in 2021. Beloko werd opgeroepen voor het nationale team van Zwitserland. Ze staan na drie speeldagen aan de leiding in groep B met 9 punten. Tot nu toe verloren ze nog geen enkele match. Zondag nemen ze het op tegen achtervolger Frankrijk. Zij hebben momenteel 6 punten maar hebben een match minder gespeeld.

 • Dinsdag 19/11: Zwitserland U21 - Frankrijk U21