KAA Gent Foundation schorst tijdelijk alle activiteiten

KAA Gent Foundation schorst tijdelijk alle activiteiten

De KAA Gent Foundation wil bijdragen aan het inperken en vertragen van COVID-19. Alle activiteiten en evenementen van de KAA Gent Foundation worden tijdelijk stopgezet.

Verantwoordelijkheid

We nemen deze moeilijke beslissing in het bijzonder in het belang van onze zorgverleners en van de kwetsbare mensen in onze samenleving. We hebben als samenleving een belangrijke verantwoordelijkheid tegenover elkaar. Nu blijkt dat we door de verspreiding van COVID-19 te vertragen een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan het blijven functioneren van onze gezondheidszorg, dan moeten we dit doen.

Elk Talent Telt Voetbalclubs

Voetbal Vlaanderen nam op 12 maart 2020 de beslissing om alle jeugd- en amateurwedstrijden en trainingen voor zowel veldvoetbal als futsal en minivoetbal af te gelasten. De federale overheid verlengde op 13 maart 2020 de maatregel tot en met vrijdag 3 april 2020. We roepen alle Gentse voetbalclubs op deze afgelasting te respecteren en naast de sportieve activiteiten ook alle clubevenementen uit te stellen. Alle Elk Talent Telt-opleidingsinitiatieven, werkgroepen, trainingen en demo's worden uitgesteld naar een later te bepalen moment. 

Sociaal-sportieve activiteiten

De KAA Gent Foundation zet vanaf donderdag 12 maart 2020 tot en met vrijdag 3 april 2020 alle sociaal-sportieve activiteiten stop. De meeste van deze activiteiten worden met en voor kwetsbare mensen georganiseerd. Het gaat om Wandelvoetbal Zuidpark, Buffalo League, Buffalo Dance Academy, Geestige Buffalo's, Street Wise, Gantoise Plantrekkers en Wijkhuis Bij Pino. In de komende dagen onderzoeken we of en hoe we met onze deelnemers en vrijwilligers de bestaande werkingen in een basisvorm, online of op een alternatieve wijze kunnen organiseren.

Evenementen

Alle rondleidingen, evenementen en vergaderingen die tussen donderdag 12 maart 2020 en vrijdag 3 april 2020 door de KAA Gent Foundation zouden georganiseerd worden, worden uitgesteld, afgelast of online georganiseerd.

Gelet op de beslissing van de overheden dat alle evenementen tot en met vrijdag 3 april 2020 worden afgelast zal ook de Buffalo Arena Run van zondag 22 maart 2020 niet doorgaan. Meer info hierover voor wie zich had ingeschreven volgt later via de communicatiekanalen van de Buffalo Arena Run.

Draag zorg voor elkaar

We vragen aan iedereen de adviezen van de overheden nauwgezet op te volgen. De gezondheid van onze hulpverleners, kwetsbare mensen en het beschermen van ons gezondheidszorgsysteem staan nu voorop.

Indien na vrijdag 3 april 2020 blijkt dat deze maatregelen noodzakelijk blijven, zullen we deze handhaven.

UPDATES

12.3: Maatregelen Stad Gent voor de bestrijding van het coronavirus

13.3: Bijkomende maatregelen federale overheid. De maatregelen worden verlengd tot en met vrijdag 3 april 2020.

 

De KAA Gent Foundation krijgt steun van

KAA Gent Foundation is lid van het European Football for Development Network (EFDN).