Vanderhaeghe:"Dromen? Liever niet op Sclessin"

Speeldag 3 - Play-Off 1 - 14-04-2018 om 20:30 u

Yves Vanderhaeghe ziet gevaar in de verplaatsing naar Standard: "Standard won de beker en plaatste zich uiteindelijk toch nog voor play off 1. Niets hoeft nog en ze spelen dus zonder druk. Dat kan altijd twee kanten uit." 

Alvast twee sterkhouders ontbreken bij de Rouches: centrale verdediger Luyindama en middenvelder Paul-José Mpoku; de eerste door schorsing, de tweede door een blessure. Vanderhaeghe: "Ik denk dat elke trainer blij zou zijn dat Standard hun rots in de branding mist. Luyindama is een echte beer, snel en scoort ook makkelijk. Dat hij er niet bij is, scheelt een slok op de borrel. Anderzijds denk ik wel dat Standard genoeg kwaliteit heeft op de flanken om Mpoku te vervangen. Maar zijn technische bagage en zijn goeie vrije trap zullen we alvast niet missen."

Roteren of type-elftal?

Te beginnen met de confrontatie in de Vurige Stede, wachten de Buffalo's drie wedstrijden in één week. Terwijl Vanderhaeghe graag vasthoudt aan zijn type-elftal, lijkt roteren toch de boodschap: "Drie keer met dezelfde ploeg starten is niet realistisch. Hoewel sommige spelers beter dan andere omkunnen met zo'n snelle opvolging van matchen, moeten we rekening houden met die hogere belasting. Maar we gaan die beslissingen nemen rekening houdend met én de medische & fysieke gegevens waarover we beschikken én de tegenstander waartegen we het opnemen."

Brandweerman?

Heeft Vanderhaeghe zich, gezien zijn grote kern, al brandweerman gevoeld de laatste tijd: "Als je bij een topclub als Gent speelt, weet je dat er concurrentie zal zijn. Ik denk dat de meeste bankzitters mijn keuzes misschien niet begrijpen, maar ze wel aanvaarden. Het is hun taak als invaller mij iets extra te tonen om mij aan het twijfelen te brengen. Na een invalbeurt hebben ze dan een hele week en eventueel een beloftenmatch om mij te overtuigen. Zo heeft Christiansen vorige week de beloftenmatch beslist met de winning goal. Ook bij Kubo zie ik een zeer positieve houding. Hij traint heel scherp en blijft na de training om extra oefeningen doen. Hij laat zijn kopje niet hangen en zo heb ik een extra wapen achter de hand. Yaremchuk is volgens mij ook helemaal terug na zijn blessure. Hij was tijdens zijn revalidatie al straf bezig en viel tegen Brugge heel scherp in. Het was deze week op training te zijn dat hij absoluut terug aan de aftrap wil staan."