"Enkel focus op de volgende match"

Speeldag 19 - Jupiler Pro League - 14-12-2018 om 20:30 u

Na 2 belangrijke overwinningen de voorbije week kijkt de coach alweer vooruit naar de volgende belangrijke periode, met daarbij 1 belangrijke boodschap: "Ik blijf herhalen dat het belangrijkste is om enkel te focussen op de volgende match. We moeten niet kijken of we in de top zes staan of niet. No, one game at a time. Niet teveel vooruit denken naar de volgende twee weken of maanden. Enkel 100% focussen op het winnen van de volgende match. Vorige week deden we dat goed tegen Beerschot en Eupen. Het waren misschien niet de moeilijkste matchen maar ze winnen was goed voor het vertrouwen. "

Wisselmogelijkheden

Op de geschorsten Asare en Verstraete na is het alvast een opsteker dat er weinig tot geen geblesseerden meer zijn. Renato Neto traint tegenwoordig om de andere dag op het veld en Giorgi Kvilitaia is erop gebrand om voor Nieuwjaar een eerste match te spelen. Thorup: "Dat betekent dat ik de komende periode zal kunnen wisselen wanneer het nodig is."

Kvilitaia

Thorup: "Kvilitaia sprak eerst over de wedstrijd tegen Genk (26 december, n.v.d.r) maar heeft zijn focus alweer verlegd naar Cercle (21 december). Omdat hij in er in de heenmatch ook tegen scoorde, zou hij graag tegen hen wederoptreden. Maar wat mij het meest pleziert - naast het feit dat hij zo snel terug is - is dat ik op training een speler zie die keihard werkt en er alles aan doet om zo snel mogelijk terug in topvorm te zijn."

Wie vervangt Asare en Verstraete?

Het was de vraag van 1 miljoen. Wie worden de vervangers van Asare en Verstraete? De coach liet niet in zijn kaarten kijken, al wou hij desgevraagd wel wat over kwijt over mogelijke vervangers Eric Smith en Thibault De Smet. Thorup: "Ik heb sinds mijn komst al vaak met Eric gesproken over hoe ik hem wil zien spelen en hoe ik hem wil brengen. Daarom heeft hij bij de beloften de laatste wedstrijden ook steeds alles gespeeld. Als hij dan gemiddeld 13 km loopt, weet je dat hij fysiek klaar is. We zullen zien of ik hem morgen breng. Hij zit alvast in de selectie." Wat betreft De Smet... Je kapitein vervangen in zo'n moeilijke uitmatch is in elk geval geen cadeau. Maar Thibault moet zich daarop wel richten. Hij speelt bij de beloften ook op die positie. Maar ik weet nog niet of ik hem Nana laat vervangen. Het is een zware verantwoordelijkheid."

Scorende en vierende Limbombe bij de beloften

Een opvallende naam bij de beloften was deze week Stallone Limbombe die 2x doel trof en dat ook uitbundig vierde. Thorup: " Stallone is één van de spelers die al veel gespeeld had toen ik hier aankwam met redelijk wat goals en assists erbovenop. Maar op een bepaald moment was ik niet echt tevreden meer over hem. Tegen Beerschot heb ik hem dan ook op de bank gezet om te zien of hij mijn signaal zou oppikken. En dat deed ie want hij gaf een mooie assist voor Chakvetadze. Tegen Eupen was ik niet tevreden over zijn invalbeurt. Maar ik heb met de beloften de Stallone gezien die ik wou zien, compleet met doelpunten en uitbundige vieringen. Ik was blij dat te zien ja (lacht). 

Mølby-effect?

De voorbije week verschenen verschillende artikels over het grote aantal doelpunten uit stilstaande fases bij de Buffalo's (we scoorden 17 van onze 33 doelpunten uit stilstaande fases (52%). Geen enkele eersteklasser doet beter). Na slechts 2 weken bij de Buffalo's is het natuurlijk voorbarig om over een Mølby-effect te spreken. Maar het was wel opvallend dat zowel Sigurd Rosted als Dylan Bronn 2 scoorden in hun laatste 2 wedstrijden. Thorup: "Iedereen praat daar nu over omdat ze 2 keer scoorden uit stilstaande fases. Maar de komst van Johnny betekent voor mij ook 2 extra ogen die mee trainingen en wedstrijden bekijken, die praten met de spelers, zaken oppikken. Het was voor mij belangrijk om nog een extra man te brengen in al goede staf. Hij heeft twee goeie weken gehad en brengt wat ik hoopte dat hij zou brengen.