Reisinfo AS Roma - KAA Gent

Reisinfo AS Roma - KAA Gent

Speeldag 1 - UEFA Europa League knock-out fase - 20-02-2020 om 21:00 u

Binnenkort is het zover en trekken we massaal naar Rome. Via deze mail willen we nog wat praktische informatie meegeven inzake meeting point, bussen en veiligheid in de Eeuwige Stad.

Clubkleuren & veiligheid

In Rome is enige voorzichtigheid aangewezen gezien de reputatie van een deel van de lokale harde kern aldaar. Volgens onze bronnen toont men daarom best geen clubkleuren in het hart van de stad op matchdag. Het lijkt ons aangewezen dit ter harte te nemen.

Een gewaarschuwd Buffalo is er twee waard!

Meeting Point

Het meeting point in Rome zal voor velen fijne herinneringen oproepen. Net als in 2009, spreken we nu opnieuw af aan Villa Borghese.

Adres: Piazzale Napoleone I, 00197 Roma RM, Italië

Shuttlebussen

De totaalprijs per ticket bedraagt €38. Hierin zit uw matchticket en verplicht busvervoer naar het stadion. We raden iedereen ten zeerste aan gebruik te maken van de bustransfers.

Wie dit niet doet, legt zijn lot in de handen van de Romeinse politie (en gezien het aantal verschillende politiediensten in Italië, leidt dat soms tot tegenstrijdige adviezen richting stadion).

Volgens AS Roma zelf lopen supporters die zich op eigen kracht en in clubkleuren naar het stadion verplaatsen trouwens ook gevaar. Wij raden dus ten stelligste aan om de verplaatsing naar het Stadio Olimpico via de bustransfers te doen. 

De shuttlebussen naar het stadion vertrekken van aan Piazzale delle Canestre, vlak voor Villa Borghese. De eerste bus vertrekt er om 17u.

  • Shuttlebus: vanaf 17u - Piazzale delle Canestre

Op naar een veilige en boeiende match en tot donderdag in Rome!

PS.: Vergeet je ticket niet!

Lees hier de brochure van de Romeinse politie