Rami Gershon verlaat KAA Gent

Rami Gershon verlaat KAA Gent

Na 3 seizoenen in dienst van KAA Gent, verlaat de Israelische centrale verdediger Rami Gershon de Buffalo's. Gershon tekent een vijfjarig contract bij het Israëlische Maccabi Haifa.

Rami Gershon, sinds 2010 in België, tekende in 2014 een contract voor vier seizoenen bij de Buffalo's en groeide snel uit tot één van de defensieve sterkhouders. In het kampioenenjaar 2014-2015 was hij een vaste waarde achteraan. Hij speelde dat seizoen in totaal 44 wedstrijden (29 competitiewedstrijden, 9 PO1- en 6 bekerwedstrijden) en was goed voor 1 doelpunt en 1 assist. Die laatste was er wel een voor de geschiedenis, want het was Gershon die de bal panklaar legde bij het eerste doelpunt van de titelmatch tegen Standard Luik op 21 mei 2015.

Rami Gershon - assist for the title

Het daaropvolgende seizoen (2015-2016) begon in mineur voor Gershon. Hij stond lang aan de kant met een knieblessure en kwam slechts tot 13 wedstrijden (3 competitie-, 9 PO1- en 1 Champions Leaguewedstrijd). De mooie Champions League-campagne ging grotendeels aan hem voorbij en hij stond slechts in de laatste confrontatie tegen Wolfsburg 90 minuten op het veld. 

Vorig seizoen was Gershon terug regelmatig van de partij en speelde hij, alle competities opgeteld, 44 wedstrijden in het basiselftal (29 in de Jupiler Pro League - 20 competitie en 9 PO1-wedstrijden; 12 Europa Leaguewedstrijden - 8 in de groepsfase en 4 in de kwalificaties en 3 bekerwedstrijden). 

In totaal speelde Gershon 101 wedstrijden voor de Buffalo's

  • 79 competitiewedstrijden (52x reguliere competitie +27x PO1)
  • 9 bekerwedstrijden
  • 13 Europese wedstrijden (12x Europa League + 1x Champions League)  

Gershon schreef mee aan één van de mooiste pagina's in de geschiedenis van KAA Gent: hij werd hier Belgisch kampioen en was één van de mannen die vorig seizoen mee Tottenham uitschakelde in de 100e Europese wedstrijd van de Buffalo's. Gershon zal herinnerd worden als een harde, maar zeer faire verdediger die er steeds zijn kop voor legde. Steeds vriendelijk naast het veld en op het terrein een trouwe soldaat die steeds dacht aan het belang van het team. Thank you Rami and good luck in your career!