Voorbeschouwing KAA Gent - YR KV Mechelen

Voorbeschouwing KAA Gent - YR KV Mechelen

Speeldag 7 - Jupiler Pro League - 15-09-2019 om 18:00 u

Op speeldag 7 van de Jupiler Pro League krijgen de Buffalo's in de Ghelamco Arena het bezoek van YR KV Mechelen. De aftrap wordt zondagavond gegeven om 18u00 en alle wedstrijdfasen zijn live te volgen via onze site en op Twitter.

Voorbeschouwing

De eerste interlandbreak van het nieuwe seizoen is achter de rug, waardoor alle spots weer op de Jupiler Pro League gericht zijn. In de aanloop naar de Europese wedstrijd tegen Saint-Etienne krijgen de Buffalo's eerst Mechelen voorgeschoteld in de Ghelamco Arena. Een conftontatie waar velen reikhalzend naar uitkijken. Het laatste treffen was de verloren bekerfinale op de Heizel, eentje die bij velen nog vers in het geheugen ligt. 

Blitzstart in 1A

Onder leiding van ex-Buffalo Wouter Vrancken namen de Mechelaars na de promotie en de bekerwinst ook een vliegende start in 1A. Op de tweede speeldag werd kampioen Genk over de knie gelegd, een speeldag later werd Anderlecht op 0-0 gehouden. Een erg fraaie start dus, met voorlopig enkel een nederlaag op Oostende als dissonant.

Never change a winning team

Die sterke start van Mechelen hoeft niet echt te verbazen. Ze slaagden er deze zomer immers in om hun succesvolle kern van vorig seizoen quasi intact te houden. De enige aderlating was het controversiële vertrek van Michael Verrips, de doelman die Malinois in mei bijna eigenhandig de bekerwinst bezorgde. In doel wordt hij nu vervangen door Yannick Thoelen, die uit de Gentse B-kern werd opgevist. Voor hem wordt het een bijzondere terugkeer naar de Ghelamco Arena.

Sterke thuisreputatie bevestigen

Die Ghelamco Arena lijkt dit seizoen wel een oninneembare vesting. Met drie competitiezeges en drie Europese zeges rijden de Buffalo's er momenteel een perfect parcours. Bovendien is er geen enkel team in de Jupiler Pro League dat meer scoort in eigen huis, maar liefst 13 stuks vielen er al te noteren in de drie gespeelde matchen. Worden de Buffalosupporters zondag opnieuw verwend in Fort Ghelamco?

Yaremchuk terug fit

De fysieke paraatheid van de Gentse kern blijft uitstekend. Op de langdurig geblesseerde Giorgi Chakvetadze na is iedereen inzetbaar. Ook Roman Yaremchuk is weer helemaal fit, hij speelde zelfs twee interlands met Oekraïne waarin hij ook nog scoorde tegen Nigeria. Ruime selectiemogelijkheden dus voor Jess Thorup en dat vertaalde zich in een brede 24-koppige selectie.

Wedstrijdleiding

De wedstrijd in de Ghelamco Arena zal geleid worden door Jonathan Lardot, bijgestaan door zijn assistenten Karel De Rocker en Romain Devillers. Vierde scheidsrechter is Kevin Van Damme.

Kan je er niet bij zijn in de Ghelamco Arena, maar wil je wel graag de wedstrijd volgen? Houd dan zondagavond onze site in de gaten voor, tijdens en na de wedstrijd of volg ons op Twitter.

KAA Gent - YR KV Mechelen in de afgelopen 10 seizoenen

  • 2018-2019: YR KV Mechelen in 1B
  • 2017-2018: 2-2
  • 2016-2017: 3-0
  • 2015-2016: 2-2
  • 2014-2015: 3-1
  • 2013-2014: 2-1
  • 2012-2013: 0-2
  • 2011-2012: 6-2
  • 2010-2011: 3-1
  • 2009-2010: 2-1

Website tegenstander

www.kvmechelen.be