Vanderhaeghe: "Nederlaag op Standard wegspelen tegen Genk"

Speeldag 4 - Play-Off 1 - 17-04-2018 om 20:30 u

Coach Yves Vanderhaeghe was duidelijk op zijn persconferentie, er is genoeg gezegd en geschreven over de wedstrijd van het voorbije weekend. De blik moet vooruit: "We hebben morgen iets recht te zetten, niet alleen qua punten, maar ook qua prestatie. We spelen thuis en we moeten iets tonen."

Ongelukken op training

De coach kreeg na de wedstrijdanalyse op zondagmorgen wel snel het gevoel dat zijn groep iets wou rechtzetten: "De elf die speelden kregen een uitlooptraining maar bij de rest zag ik enorm veel scherpte. Het was er zelfs wat over en we hebben ze moeten temperen of er waren ongelukken gebeurd. Dat is geen zekerheid voor die wedstrijd tegen Genk maar de boodschap is wel aangekomen. Het is trouwens niet van mijn gewoonte om er bij een wedstrijdanalyse veel doekjes om te winden als het niet goed is. Naar de buitenwereld zal ik mijn spelers altijd in bescherming nemen maar intern noem ik man en paard en kijk ik niet naar namen."

Geen professor

Een verklaring voor de mindere wedstrijd in Luik had Vanderhaeghe niet meteen: "Ik ben geen professor, verwacht van mijn geen hoogdravende verklaringen over hoe en waarom het niet goed was. Voetbal is voetbal en de ene dag is de andere niet. Het was een mindere partij en eigenlijk zou je dan met een 0-0 naar huis moeten gaan. Dat was ons normaalgezien ook gelukt, maar ja..."

Slecht gevoel wegspelen

Volgens Vanderhaeghe zou het niet mogen dat de spelers beginnen zweven na een goede reeks:  "Wij hebben als technische staf al een heel seizoen niets anders gedaan dan de spelers met de voeten op de grond proberen houden. Bovendien staat een echte winnaar er elke keer opnieuw. Maar ik ga mijn jongens niet onder de grond steken en blijf positief. We zijn twee dagen verder en moeten morgen weer vol aan de bak. Ik wil niet focussen op het negatieve. 6 op 9 blijft een goede start en er zijn nog 7 matchen te gaan. Alleen, na winst uit op Genk, op Anderlecht en tegen Brugge, wordt er door de buitenwereld misschien iets te snel verondersteld dat je dan ook maar gaat winnen op Standard. Maar zo werkt het niet. Het vergt telkens weer opperste concentratie en volle focus om er steeds opnieuw te staan. Ik geloof echter dat we het slechte gevoel na zaterdag kunnen wegspelen. We zijn onze kwaliteiten niet kwijt. "