"Verder bouwen op ons vertrouwen in eigen huis"

Speeldag 4 - Jupiler Pro League - 18-08-2019 om 20:00 u

Na de mooie overwinning tegen Larnaca gisteren volgt zondag alweer de wedstrijd tegen KV Oostende. De wedstrijden volgen elkaar snel op en veel tijd om te recupereren is er niet. De rol van de supporters tijdens thuiswedstrijden is dan ook essentieel. Het was één van de thema's die Jess Thorup aanhaalde in zijn perspraatje (vanaf 2:05).

Over de verstandhouding Yaremchuk - Depoitre 

Thorup: "Hun relatie op het veld moet nog verbeteren. Gisteren speelden ze voor het eerst samen, ze moeten elkaar nog leren kennen. Ook de andere spelers moeten Laurent nog beter leren kennen, welke passes kunnen we hem geven, hoe snel is hij, die details missen we nog. Dat zag je gisteren ook op een bepaald moment tussen Vadis en Laurent. Vadis gaf een bal diep terwijl Laurent hem eigenlijk in de voet verwachtte. Maar dat komt met de tijd. Laurent moet fysiek ook nog stappen zetten maar staat al verder dan we dachten."

"Elkaar beter aanvoelen op het veld, dat komt wel met de tijd" - Jess Thorup over Roman Yaremchuk &  Laurent Depoitre

Over het middenveld

Jess Thorup: "Het systeem vraagt veel van onze middenvelders. Maar we hebben de problemen die we aondervonden in Cyprus goed opgevangen en konden onze diamantvorm meer uitbreiden naar de kanten. Larnaca creeërde niet veel kansen doordat de middenvelders beter mee verdedigden in balverlies. "

Over Giorgi Chakvetadze

Jess Thorup: "Giorgi zit op schema. Hij loopt, werkt af en toe met de bal, de kiné volgt hem nauw op. Er staan verschillende scans gepland om zijn voortuigang te zien. Het plan is dat hij in November klaar is, en op dit moment zit hij op schema al blijft het altijd afwachten natuurlijk, het is geen exacte wetenschap."

"Het plan is dat hij in November klaar is" - Jess Thorup over Giorgi Chakvetadze