Voorbeschouwing K Sint-Truidense VV - KAA Gent

Voorbeschouwing K Sint-Truidense VV  - KAA Gent

Speeldag 30 - Jupiler Pro League - 17-03-2019 om 18:00 u

De laatste speeldag van de reguliere competitie is aangebroken en daar nemen onze Buffalo's het zondagavond op tegen K Sint-Truidense VV.. De aftrap van deze cruciale partij op Stayen wordt gegeven om 18u00 en alle wedstrijdfasen zijn live te volgen via onze site en op Twitter.

Voorbeschouwing

Wie schaart zich bij Genk, Brugge, Standard, Antwerp en Anderlecht in de felbegeerde Play-Off 1? Dat is dé cruciale vraag die op de slotspeeldag van de reguliere competitie nog beantwoord dient te worden. Alle ogen zullen op Stayen gericht zijn, waar Sint-Truiden en Gent het in een rechtstreeks duel uitvechten.

Bijna onklopbaar op kunstgras

Een cadeau kan je een trip naar Stayen niet bepaald noemen. Het enige kunstgrasveld uit 1A, dat bovendien zijn beste tijd gehad heeft, zorgt voor speciale omstandigheden. Het zorgt er mee voor dat de Kanaries in eigen huis erg moeilijk te verslaan zijn. Slechts twee ploegen konden dit seizoen al winnen op Stayen: competitieleider Genk in de competitie en in de beker werden de Truienaars op eigen veld uitgeschakeld door... Gent. Jess Thorup weet dus wat het is om te winnen op Stayen en zou direct willen tekenen voor een nieuwe 1-3 zege zoals in de Croky Cup.

Gent in pole position, STVV moet winnen

Drie speeldagen geleden telden de Truienaars nog vijf punten voorsprong op de Buffalo's, maar met een sterke 9 op 9 wisten de Buffalo's zich alsnog in de pole position te wringen, want STVV liet punten liggen in Brugge en Moeskroen. Het verschil is minimaal, beide ploegen tellen 47 punten, maar Gent heeft bij gelijke stand het voordeel door meer gewonnen wedstrijden. Sint-Truiden weet dus dat het moet winnen om de top-zes binnen te dringen, Gent heeft in principe aan een gelijkspel genoeg, al is daarop speculeren erg risicovol.

Voetbal, volk & vuur

"Voetbal, volk & vuur" is de slogan van de Truienaars en wees maar zeker dat het er zondagavond vurig aan toe zal gaan op Stayen, waar meer dan 10.000 fans hun opwachting zullen maken. Zij rekenen vooral op hun twee prijsschutters Kamada en Boli, die elk met 12 doelpunten de vijfde plaats in de topschuttersstand bezetten en daarmee verantwoordelijk zijn voor ruim de helft van de Truiense doelpuntenproductie. Ook tegen de Buffalo's vonden beiden dit seizoen al de weg naar doel: Boli scoorde de eerredder in de 1-3 nederlaag in de Croky Cup en Kamada scoorde een beauty in de Ghelamco Arena, waarmee hij de Truienaars zelfs de volle buit bezorgde.

Chakvetadze en De Smet terug

Dat Gent in een positieve flow zit, mag duidelijk zijn, maar ook de ziekenboeg kwam er goed nieuws. Giorgi Chakvetadze en Thibault De Smet konden deze week terug aanpikken bij de groepstraining en maken zelfs al deel uit van de 21-koppige selectie van Jess Thorup. Het is nog afwachten of zij voldoende wedstrijdfit zijn om ook de definitieve selectie te halen. 

Herbekijk de voorbeschouwing van Jess Thorup: "We gaan om te winnen"

De wedstrijd op Stayen zal geleid worden door Bram Van Driessche, bijgestaan door zijn assistenten Yves De Neve en Kevin Monteny. Vierde scheidsrechter is Wesli De Cremer.

Kan je er niet bij zijn op Stayen, maar wil je wel graag de wedstrijd volgen? Houd dan zondagavond onze site in de gaten voor, tijdens en na de wedstrijd of volg ons op Twitter.

K Sint-Truidense VV - KAA Gent in de afgelopen 10 seizoenen

  • 2017-2018: 3-2
  • 2016-2017: 3-1
  • 2015-2016: 0-2
  • 2014-2015: Sint-Truidense VV in tweede klasse
  • 2013-2014: Sint-Truidense VV in tweede klasse
  • 2012-2013: Sint-Truidense VV in tweede klasse
  • 2011-2012: 3-4
  • 2010-2011: 1-1
  • 2009-2010: 1-2 / Play-Off 1: 1-1
  • 2008-2009: Sint-Truidense VV in tweede klasse

Website tegenstander

www.stvv.com