Danijel Milicevic trekt naar Eupen

Danijel Milicevic verlaat KAA Gent en tekent een contract bij KAS Eupen, de club waar het Belgische luik van zijn carrière ook begon.

Danijel Milicevic, beter bekend als "Mili", verlaat KAA Gent als een echte clublegende. Hij speelde - gespreid over 5 seizoenen - in totaal 165 wedstrijden voor de Buffalo's. en scoorde daarin 33 doelpunten en gaf 38 assists.

  • Jupiler Pro League: 126 wedstrijden, 21 goals, 32 assists 
  • Supercup: 1 wedstrijd
  • Beker van België: 16 wedstrijden, 5 goals, 2 assists
  • UEFA Champions League: 8 wedstrijden, 3 goals, 1 asssist
  • UEFA Europa League (groepsfase & kwalificaties): 14 wedstrijden, 4 goals, 3 assists

Lees hier "Il Maestro di Bellinzola", het eerbetoon van onze Foundation aan Danijel Milicevic

Zijn sterkste wapens waren zijn verfijnde techniek en passes, zijn speldoorzicht en zijn vrije trap. Zo scoorde hij in de Champions League in Lyon, één van de mooiste en belangrijkste vrije trappen ooit voor de Buffalo's. Een doelpunt dat de wereld rondging. Daarnaast maakt hij zowel onze eerste goal ooit in de Champions League (thuis tegen Lyon, 1-1) als de goal die ons kwalificeerde voor de Round of 16 van de Champions League (thuis tegen Zenit, 2-1).

Titel, Supercup, Champions League en Europa League

Danijel Milicevic tekende op 15 januari 2014 een contract voor 3,5 seizoenen en knokte zich snel in de ploeg. Op het einde van Mili's eerste seizoen werd slechts Play Off 2 gehaald, daarna ging het steil omhoog. 

'Mili' was één van de steunpilaren van het team dat op 21 mei 2015 de eerste landstitel in de clubgeschiedenis veroverde. In het daaropvolgende seizoen kwam daar de Belgische Supercup bij. Daarnaast schoot hij zichzelf voor eeuwig in de clubgeschiedenis door in de Champions League zowel het eerste Gentse doelpunt in die competitie te maken als het beslissende doelpunt in de laatste groepsmatch tegen Zenit Sint-Petersburg te scoren (2-1).

Dankzij die mooie prestatie werd hij ook verkozen in het UCL Team of the Week van de laatste speeldag. Tussendoor lag hij in Lyon met een fantastische vrije trap mee aan de basis van de 1-2 stuntoverwinning. Ook een seizoen later in de Europa League behoorde hij tot de uitblinkers. Hij gaf de assist voor de 1-0 van Perbet thuis tegen Tottenham en scoorde in totaal 3 doelpunten en gaf 2 assists. Een prestatie die hem ook een plaatsje in het UEL Team of the Group Phase opleverde. Door zijn goede prestaties bij de Buffalo's werd hij ook Bosnisch international.

Gentse Gentleman

Milicevic was niet alleen populair door zijn prestaties op het veld. Ook ernaast was hij razend populair. De sympathieke Zwitser met de typerende Italiaanse flair van zijn geboortestreek Ticino, kwam steeds elegant gekleed voor de dag en was een gentleman die steeds tijd maakte voor een babbel en een selfie met de supporters.

Daarnaast genoot hij volop van het leven in de Gentse binnenstad en kende er alle adresjes voor de beste koffie, mooiste kleren en beste restaurants. Danijel Milicevic is vloeiend vijftalig, een man van de wereld en één van de beste en meest succesvolle Buffalo-ambassadeurs ooit. 

Grazie di tutto e buona continuazione Mili!