Welkom eSporter Robin!

Welkom eSporter Robin!

Met het opstarten van de ePro League stapt ook KAA Gent in de wereld van de eSports. Wij selecteerden Robin Sleeuwagen om de eer van de Buffalo's hoog te houden in de FIFA19-competitie van de Jupiler Pro league. Na spannende kwalificatierondes bleven 4 sterke kandidaten over:  Wouter George (16 jaar en jeugdspeler bij KAA Gent), Maxime Goyvaerts (20 jaar, rechtenstudent en abonnee), Brent Waeyens (24 jaar, webdesigner en abonnee) en Robin Sleeuwagen (25 jaar, accountant).

Over hun FIFA-kwaliteiten bestond geen twijfel maar wij wilden bij onze geselecteerden graag ook eens peilen naar hun ambities, motivatie en feeling met de club. Na die gesprekken kozen we eensgezind voor Robin. 

Robin Sleeuwagen is 25 en werkt al 4 jaar als accountant. Hij is geboren in Aalst en woont op in Erpe-Mere. Sinds zijn achtste is hij via zijn grootvader langs moederszijde supporter van de Gantoise. Samen gingen ze tot zijn 21e (en het overlijden van grootvader) naar elke thuismatch. Robin heeft de absolute ambitie om het te maken als professioneel eSporter en doet er ook alles aan om die droom te verwezenlijken. Hij speelt dagelijks online en spart regelmatig met Stefano Pinna, de eSporter van PSV Eindhoven (tevens wereldkampioen FIFA 18 op Playstation) en andere (professionele) eSporters.  

"eSporter zijn van mijn club is een gigantische motivatie om ons goed te vertegenwoordigen en als het even kan de titel mee naar huis te nemen". 

Ambitieuze challenger voor de titel

Robin zelf is alvast razend ambitieus: "Ik zit al een aantal jaar in het game-circuit en wou in 2016 kennismaken met het hoogste niveau op FIFA gebied. Dat is me ook gelukt. Dat jaar won ik heel veel toernooien van absolute wereldtoppers zowel nationaal als internationaal. Ik heb verschillende reizen gemaakt naar het buitenland om ook daar toernooien te gaan spelen. Spijtig genoeg heb ik door familiale omstandigheden de 2 daaropvolgende jaren amper competitief FIFA kunnen spelen. Met de komst van de e-Pro league wou ik me terug focussen op het competitieve FIFA spelen. Met succes, want ik behaalde online al enkele malen de top 100 van de wereld in de fut champions weekend league.  Ik wist ook al van een aantal grote namen in de huidige FIFA scène overtuigend te winnen.  Nu ik door KAA Gent verkozen ben als hun esporter, ben ik zeer gemotiveerd om te blijven groeien en de club waar ik al heel mijn leven supporter van ben zo goed mogelijk te vertegenwoordigen in de Proximus e-pro league en als het even kan de titel mee naar huis te nemen."

Volg Robin live vanaf vanavond! 

Wij wensen Robin heel veel succes in de e-Pro League en zien hem sowieso  vanaf vanavond (18 januari) om 16u30 terug in de Proximus ePro League, de officiële  EA Sports FIFA19-competitie van de Jupiler Pro League die te volgen zal zijn via de kanalen van Proximus eSports!