Opnieuw raak voor David, Bronn verslaat Kroatië

Opnieuw raak voor David, Bronn verslaat Kroatië

Voor sommige Buffalo’s is het nieuwe seizoen iets vroeger begonnen door interlandverplichtingen. Youngster Jonathan David speelt met Canada de Gold Cup en versloeg in de eerste match Martinique met 4-0. Met twee goals had hij een groot aandeel in de eerste zege. David zit momenteel aan 6 goals in maar liefst 5 matchen voor de nationale ploeg. Woensdag 19/06 kan hij er nog goals aan toevoegen wanneer Canada het opneemt tegen het Mexico van Standard doelman Guillermo Ochoa. De kwartfinales worden gespeeld op 29 en 30 juni, de halve finales op 2 en 3 juli en de finale op 7 juli in Chicago. David mist bij een succevolle Gold Cup-campagne van Canada mogelijks een deel van de voorbereiding met KAA Gent. 

  • Donderdag 19 juni: Canada - Mexico
  • Zondag 23 juni: Canada - Cuba

Bronn (Tunesië - Coupe Afrique des nations)

Dylan Bronn bereidt zich in de tussentijd met Tunesië voor op de Coupe d’Afrique met een oefenmatch tegen Kroatië. Ze zetten de vicewereldkampioen met 2-1 opzij. Op maandag 24/06 speelt Tunesië haar eerste match op het Afrikaans kampioenschap tegen Angola. De kwartfinales worden gespeeld op 10 en 11 juli, de halve finales vinden plaats op 14 juli. De finale wordt gespeeld op 19 juli. 

  • Maandag 24 juni: Tunesië - Angola
  • Vrijdag 28 juni: Tunesië - Mali
  • Dinsdag 2 juli: Mauritanië - Tunesië  

Yaremchuk, Bezus en Plastun (Oekraïne - EURO 2020 Qualifiers) 

Roman Yaremchuk, Roman Bezus en Igor Plastun waren alle drie van de partij in de kwalificatiematchen voor Oekraïne. Bezus en Plastun maakten geen minuten maar Yaremchuk scoorde in elke match één doelpunt. Het werd 2-1 tegen Luxemburg en 5-0 tegen het Servië van ex-Buffalo Stefan Mitrovic. Oekraïne staat momenteel na 4 matchen aan de leiding in groep B.

Rosted (Noorwegen - EURO 2020 Qualifiers) 

Sigurd Rosted werd opgeroepen voor het Noorse nationale elftal. In de eerste kwalificatiematch speelden Noorwegen 2-2 gelijk tegen Roemenië om vervolgens met 2-0 te winnen van de Faeröer-Eilanden. Hij maakte jammer genoeg geen speelminuten. Noorwegen staat na 4 gespeelde matchen op een 4de plaats in groep F. Respectievelijk Spanje, Zweden en Roemenië gaan hen voor.