Peter Verbeke nieuwe sportmanager KAA Gent

Peter Verbeke nieuwe sportmanager KAA Gent

Peter Verbeke tekende vandaag een contract voor 5 seizoenen als nieuwe sportmanager van KAA Gent. Verbeke, geboren Gentenaar, is Master in Law/Gezondsheidsrecht en specialist Sportrecht. 

Als sportmanager wordt hij verantwoordelijk voor de rekrutering bij de A-kern, de beloften en de jeugd. Daarnaast krijgt hij ook de leiding over het sportieve luik van het Buffalo Talent Center en het sportieve luik van de samenwerking tussen alle Gentse voetbalclubs ('Elk Talent Telt', een project van de KAA Gent Foundation). De aanstelling van Verbeke kadert in de verdere professionalisering van het sportieve departement waarbij stelselmatig ook meer aandacht zal uitgaan naar data- en videoanalyse. 

Verbeke verdiende zijn sporen als jeugdtrainer bij SK Deinze (2008-2013) en nadien als Coordinator Recruitement bij Club Brugge (2013-2018), de eerste twee seizoenen als verantwoordelijke voor de rekrutering bij de jeugd en sinds 2015 als scoutingscoördinator voor de A-kern. 

Verbeke over zijn aanstelling: "Dat deze club over een zeer groot potentieel beschikt is duidelijk. Het is dan ook een fantastische uitdaging om de leiding te nemen over het sportieve departement van de club. Het ultieme doel moet zijn om een vaste waarde te worden in de titelstrijd."

Verbeke over scouting: "Goede rekrutering vereist marktkennis, en dat kan enkel opgebouwd worden door gestructureerd en strategisch tewerk te gaan. Ook de laatste technologieën op vlak van data- en videoanalyse spelen hierin een belangrijke rol. Die weg zullen we met KAA Gent nu inslaan om verdere sportieve successen te kunnen boeken."

Verbeke over jeugd: "Wat Belgische jeugdspelers nog vaak ontbreken is onverbiddelijkheid, winnaarsmentaliteit en de wil om te slagen. Dat is nodig om te overleven in de kleedkamer van een A-kern en om door te breken in het professioneel voetbal. Dat zal alvast een belangrijk speerpunt worden in de ontwikkeling van de Buffalo-talenten."