Persconferentie toelichting over stadiondossier Ghelamco Arena

Persconferentie toelichting over stadiondossier Ghelamco Arena

Deze morgen vond in de perszaal van de Ghelamco Arena een toelichting plaats over het stadiondossier. Dit naar aanleiding van de verschijning van een recent boek over het stadion en de daaropvolgende persartikelen. 

De aanwezige journalisten kregen bij de start van de persconferentie als inleiding een algemene historiek en situering van het hele stadiondossier door dhr. Ivan De Witte, voorzitter van KAA Gent. Daarna volgde een uiteenzetting van meester Patrick Devers over de de structuur van het project (opdeling stadion in voetbal- en niet-voetbal gerelateerde delen) en meer toelichting inzake de financiering van de Ghelamco Arena (verdeling private en publieke middelen bij de bouw)

Paul Gheysens, CEO van Ghelamco, schetste de grootorde van de volledige investering die zijn bedrijf deed in de Ghelamco Arena.

Schepen Christophe Peeters verschafte meer tekst en uitleg over de terugbetaling van KAA Gent aan de Stad Gent en de algemene visie van de Stad Gent over de samenwerking tussen club en stad.

Michel Louwagie, algemeen manager van KAA Gent, gaf meer inzage in de investeringen van de club in het voetbalgerelateerde deel van het stadion.

Schepen Resul Tapmaz sprak over de sociale rol van het voetbal in de samenleving en de invulling daarvan bij Stad Gent en KAA Gent. Tot slot gaven voorzitter Ivan De Witte en Patrick Devers een extra woordje uitleg over de vennootschapsstructuur 'CVBA s/o'.

Na deze verschillende uiteenzettingen werd de aanwezige journalisten de mogelijkheid geboden alle mogelijke vragen te stellen. Daarna konden de aanwezigen alle relevante documenten inkijken. Alle documenten die door journalisten vooraf ter inzage werden aangevraagd, lagen ter onmiddelijke beschikking. 

Burgemeester Daniël Termont richtte tot slot het woord tot alle aanwezigen en rondde de persconferentie af.