Supportersclub Tatanka wint prijs voor kortste buscombi ooit

Supportersclub Tatanka wint prijs voor kortste buscombi ooit

Vandaag ontvingen we van onze West-Vlaamse supportersclub Tatanka een ludiek persbericht dat je hieronder kan lezen. Wij kennen Tatanka als een leuke en gezinsvriendelijke supportersclub die veel West-Vlaamse Buffalo's (al of niet met Gentse of Oost-Vlaamse roots) verenigt. Vanavond nemen ze trouwens een orkestje mee naar Roeselare voor de match KV Oostende - KAA Gent.

Persbericht Tatanka:

"Op 19 mei wordt Tatanka, supportersclub van West-Vlaamse Buffalo’s, gehuldigd als Belgisch kampioen voor de ‘Kortste buscombiregelingverplaatsing’ ooit’. Voor de uitwedstrijd naar KV Oostende, die op Schiervelde gespeeld wordt, legt Tatanka een traject van 5,2 kilometer af en zal het grondgebied van de stad Roeselare niet verlaten worden. De heer Kris Declercq, burgemeester van de stad Roeselare, reikt die avond het Belgisch kampioenschap en een trofee uit."

Datum: 19 mei 2016

Programma van de huldiging:

  • 19u30: verwelkoming door Nick Geers
    • Voorzitter Supportersclub Tatanka
    • Lid Raad van Bestuur Supportersfederatie KAA Gent
  • 19u35: huldiging door Kris Declercq
    • Burgemeester stad Roeselare
  • 19u45: vertrek met de bus richting Schiervelde
  • Doorlopend: sfeermuziek en nationale hymne door de Tatanka Music Band

Plaats van de huldiging:  Café De Gilde, Sint-Petrus en Paulusstraat 11, 8800 Rumbeke (Roeselare)

Contactpersoon voor verdere info

  • Gaspar Haenecaert, Secretaris supportersclub Tatanka (0499217430 of gaspar@hotmail.be)

 

Supportersclub Tatanka: gezinsvriendelijk en voor alle West-Vlaamse Buffalo's

Tatanka richt zich tot West-Vlaamse supporters van KAA Gent. Het begrip Tatanka komt uit het Lakota (een Indiaanse taal) en betekent ‘Amerikaanse Buffelstier’. Met een lokaal in Rumbeke (deelgemeente van Roeselare) organiseert het vanuit West-Vlaanderen busvervoer naar alle uitwedstrijden van KAA Gent en wordt bij thuiswedstrijden met een systeem van carpooling gewerkt.

Net zoals KAA Gent kent deze supportersclub jaren een grote groei en telt momenteel 204 leden. Een op de drie leden is jonger dan 16 jaar en een op de 7 leden is een vrouw. Daarmee ontpopt Tatanka zich tot een gezinsvriendelijke supportersclub. De leden komen uit 41 West-Vlaamse (deel)gemeentes: van Sint-Denijs (Zwevegem) tot Blankenberge en van Koksijde tot Oedelem (Beernem), Tielt en Pittem. Peter van de supportersclub is Renato Neto, centrale middenvelder, getrouwd met een Brugse en woonachtig in Zedelgem. Daarmee heeft Tatanka een uitgesproken West-Vlaams karakter en is het een van de  supportersclubs voor de Buffalo’s buiten de provincie Oost-Vlaanderen.

Een van de doelstellingen van Tatanka is de leden in de meest optimale omstandigheden voetbalwedstrijden van KAA Gent te laten bijwonen. Gezien het gezinsvriendelijke karakter is een veilige voetbalomgeving dan ook een grote prioriteit. Doorheen de voorbije jaren groeide een heel goede relatie met de stewards, die de Gent-supporters begeleiden. Ook het respect voor de veiligheidsdiensten is ontzettend groot.

In die zin kan Tatanka zich volledig vinden in de beslissing van het veiligheidscoördinatiecomité om voor de wedstrijd van KV Oostende tegen KAA Gent een buscombiregeling op te leggen. Evenzeer betekent dit voor de supportersclub en voor de leden opnieuw een extra financiële inspanning voor een hobby, die doorheen de jaren stelselmatig duurder wordt. Dankzij een grote inspanning van de busmaatschappij Sima Tours, de vaste partner voor de verplaatsingen, kunnen we 75 leden een heel betaalbare verplaatsing aanbieden.

Met de toekenning van het Belgisch kampioenschap voor de kortste buscombiregelingverplaatsing ooit wil supportersclub Tatanka de waardering uitdrukken voor al die personen die mee instaan voor de organisatie van een veilige voetbalomgeving. Het feit dat deze verplaatsing zich volledig afspeelt op het grondgebied van de stad Roeselare (van Rumbeke naar Schiervelde) geeft een bijzondere dimensie aan deze wedstrijd en zal dan ook op ludieke wijze onder de aandacht gebracht worden.