Antwerp - KAA Gent uitgesteld tot 21 november

Antwerp - KAA Gent uitgesteld tot 21 november

Speeldag 5 - Jupiler Pro League - 21-11-2019 om 20:30 u

Zonet besliste de Kalendercommissie om de wedstrijd Antwerp - KAA Gent uit te stellen tot 21 november. Deze beslissing werd genomen met het oog op het vrijwaren van de maximale kwalificatiekansen voor beide clubs met betrekking tot het behalen van de Europa Leaguegroepsfase. Ook de wedstrijd Sporting Charleroi - Club Brugge wordt uitgesteld. 

Onze wedstrijd tegen Antwerp zal nu gespeeld worden op donderdag 21 november om 20u30. 

De integrale communicatie van de Kalendercommissie:

"Nadat we de schriftelijke verzoeken hebben ontvangen van zowel Royal Antwerp, KAA Gent en Club Brugge om hun wedstrijden van komend weekend in de Jupiler Pro League uit te stellen, gelet op hun komende Europese kwalificatiewedstrijden waarbij voor bepaalde tegenstanders van deze clubs hun wedstrijden in hun nationale competitie van komend weekend uitgesteld werden en het feit dat deze wedstrijden van groot belang zijn voor de Belgische coëfficiënt en de uitstraling van het Belgische voetbal, werd er in overleg met de rechtenhouders, lokale politie en deze clubs beslist om volgende wedstrijden van komend weekend uit te stellen:

  • Sporting Charleroi – Club Brugge KV  van zaterdag 24 augustus 2019 om 18 uur
  • Royal Antwerp – KAA Gent van zondag 25 augustus 2019 om 14u30

Met betrekking tot de wedstrijd Sporting Charleroi – Club Brugge KV, zal het resultaat van deze kwalificatiewedstrijd worden afgewacht alvorens deze opnieuw in te plannen.

Met betrekking tot de wedstrijd Royal Antwerp – KAA Gent, werd in overleg met beide clubs, de rechtenhouders en de lokale overheden beslist om deze wedstrijd in te plannen op donderdag 21 november 2019 om 20u30.

Wij wensen te verduidelijken dat dit uitstel enkel werd verleend voor de barragewedstrijden van de UEFA-competities en geen navolging zal krijgen voor de eventuele gelijkaardige vragen van de clubs tijdens de groepsfase."