KAA Gent graait volle buit mee tegen Moeskroen

KAA Gent graait volle buit mee tegen Moeskroen

Speeldag 6 - Jupiler Pro League - 19-09-2020 om 18:30 u

Na 3 seizoenen zonder puntenoogst op Le Cannnonier pakten de Buffalo's voor het eerst sinds 19 november 2016 de 3 punten in Moeskroen.

Niklas Dorsch was met zijn 2e doelpunt deze week de man die de overwinning veilig stelde. Hij reageerde in de 14e minuut het snelst op een afvallende bal in de zestien en knalde die onhoudbaar voorbij doelman Koffi. De blauw-witten hadden verschillende malen de mogelijkheid om de score uit te breiden maar slaagden daar door pech of buitenspel niet in. Yaremchuk trapte in de 22e minuut een penalty op Koffi en daarna werden nog twee doelpunten afgekeurd wegens buitenspel. Depoitre's doelpunt net voor de rust wegens nipt buitenspel en in 89e minuut gebeurde hetzelfde bij Yaremchuk na een assist van Odjidja.

De Oekraïense spits kon met recht en rede de pechvogel van de dag genoemd worden. Na zijn eerder gemiste penalty, raakte hij in de 50e minuut beide palen waarna de bal in de handen van Koffi sprong. Roef redde de meubelen op het einde van de match met een erg knappe reflex en zo konden de Buffalo's een deugddoende driepunter pakken tegen het nummer 18. Met de komende thuiswedstrijd tegen Dynamo Kiev in het verschiet een welkome driepunter én vertrouwensboost.