Thorup: "Eerst focus op eigen team"

Speeldag 11 - Jupiler Pro League - 21-10-2018 om 18:00 u

Jess Thorup is ondertussen 1 week hoofdcoach van KAA Gent en geniet met volle teugen: "Mijn eerste week hier was super. Er zijn weinig clubs in Denemarken met dergelijke faciliteiten: het stadion, het oefencentrum, de velden, de kleedkamers, de koks, alles is top. I'm very happy with that." Maar het belangrijkste werkmateriaal waarover hij beschikt zijn natuurlijk zijn spelers. Thorup vond het dan ook wat spijtig dat hij slechts 2 dagen had kunnen trainen met de Gentse internationals: "Het is niet ideaal in je eerste week als trainer, maar het is wel belangrijk voor de club om internationals te hebben. Nu, dat is de situatie en daar moet je als trainer mee om kunnen."

Stempel drukken

Een van de eerste vragen die de coach kreeg was of iedereen fit was voor de confrontatie met KVO: "Sommige spelers hebben veel moeten reizen door hun oproeping. Daarom hebben we gisteren enkele internationals wat rust gegeven in plaats van hen de tweede trainingssessie te laten meedoen. Vandaag was iedereen erbij. "

"I want to put my fingerprint on the team." 

Thorup's belangrijkste focus is sowieso zijn eigen team: "Zoals ik zei, ga ik niet alles direct omgooien. Ik werk geleidelijk en focus eerst op mijn team. We moeten in eerste instantie het vertrouwen in ons eigen kunnen terugwinnen. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat ik de tegenstander niet heb geanalyseerd. Ik zag een 3 à 4 matchen van Oostende dus ik ken hun sterktes en zwaktes. Het belangrijkste is dat we vechten voor elkaar. Of ik tactische wijzigingen ga doorvoeren? Daar ga ik niet teveel over vertellen. Dat zien jullie zondag wel. Na de wedstrijd kunnen we daar uitgebreid over praten. Niet nu. But I want to put my fingerprint on the team. Er zijn zeker dingen die ik ga aanpassen maar dat zie je zondag wel."

"Na slechts 2 dagen met de hele groep, is het nog te vroeg om definitief te beslissen in welk systeem we gaan spelen"

Of hij dan - zonder inzicht te geven in zijn tactiek voor zondag - voor zichzelf al had uitgemaakt wat het beste systeem zou zijn voor zijn team? Thorup: "Ik ga sowieso proberen al bepaalde aspecten van mijn aanpak door te voeren maar met slechts 2 trainingsdagen met de hele groep is het nog te vroeg om die knoop door te hakken. Wat ik wel al kan zeggen is dat er een grote bereidheid is om mee te werken, om zich aan te passen. Ik voel een goeie vibe, dat is het belangrijkste."

Birger Verstraete: "Je voelt dat hij iemand is met een visie"

Voor één iemand in het bijzonder is de wedstrijd van aanstaande zondag nog net dat tikkeltje specialer. Birger Verstraete, kind van de kust en zoon van Oostende, groeide immers op in de schaduw van de Versluys Arena, speelde zelf bij de jeugd van KVO én was er ook jeugdtrainer. Op zijn persconferentie werden hem echter vooral ook vragen over de nieuwe coach gesteld. 

"Hij heeft al onze matchen gezien en weet wat hij  wil veranderen."