Update reisinfo AS Roma - KAA Gent

Update reisinfo AS Roma - KAA Gent

Deze avond is het zover. Dan trekken we met ongeveer 2400 Buffalo's naar het Stadio Olimpico. Na overleg met AS Roma en UEFA hebben we meer details gekregen omtrent veiligheid en shuttlebussen. 

Clubkleuren en Veiligheid

Zoals eerder vermeld, is enige voorzichtigheid aangewezen. Volgens onze bronnen toont men best geen clubkleuren in de buitenwijken richting stadion op matchdag. In het stadscentrum vormt dit geen probleem. Om die reden is het sterk aanbevolen om de shuttle bussen van aan Villa Borghese te nemen richting stadion.

Een gewaarschuwd Buffalo is er twee waard!

Het meeting point blijft Villa Borghese (zo in te geven in Google). Wie er naar de fan zone wil, moet zijn wedstrijdticket en Identiteitskaart voorleggen.

De shuttlebussen naar het stadion vertrekken aan Piazzale delle Canestre, vlak voor Villa Borghese. De eerste bus vertrekt er om 17u. In totaal vertrekken er minstens 9 shuttles.

  • Shuttlebus: vanaf 17u - Piazzale delle Canestre (het rondpunt voor Villa Borghese) - minstens 9 bussen

AS Roma en de politiediensten raden aan gebruik te maken van deze bussen. Volgens hen is dit de veiligste manier om naar het stadion te geraken. Wie op eigen houtje zijn weg baant naar het stadion, legt zijn lot in de handen van de Romeinse politie (en gezien het aantal verschillende politiediensten in Italië, leidt dat soms tot tegenstrijdige adviezen richting stadion).

Wanneer we het stadion mogen verlaten brengen dezelfde shuttlebussen als voor de wedstrijd iedereen naar Piazza della Repubblica / station Termini. Van daaruit zijn er verschillende aansluitingsmogelijkheden en taxi's voorhanden. De shuttlebussen worden opnieuw sterk aanbevolen door de politie.

Update meeting point en shuttle bussen

In het stadion

Eens in het stadion zal er een grondige toegangscontrole plaatsvinden. Zorg dat je je identiteitskaart en ticket bij de hand hebt!

  • Toeganscontrole: ticket en identiteitskaart

Na afloop van de wedstrijd zullen onze supporters minimaal 45 minuten worden opgehouden. De politie beslist finaal hoelang dit precies zal zijn.

Op naar een schitterende match in Rome!

PS: Vergeet je ticket niet!