Vanderhaeghe: "Met positieve mindset naar Charleroi"

Speeldag 5 - Play-Off 1 - 22-04-2018 om 20:30 u

Een kat in het nauw maakt soms rare sprongen. Charleroi heeft in Play Off 1 nog niet gewonnen (1x gelijk, 3 nederlagen) en kreeg donderdag tegen Club Brugge een ferm pak slaag (6-0). Zowel Brecht Dejaegere als Yves Vanderhaeghe zijn zich bewust van het gevaar.

Vanderhaeghe: "Charleroi zit in de hoek waar de klappen vallen. Maar ze krijgen tegen ons heel snel de kans om dat verlies goed te maken. Hun honger om te winnen zal dus groot zijn." Ondanks de mindere prestaties tegen Standard en Racing Genk vindt de coach echter niet dat er reden is tot pessimisme: "We hebben na 2 goeie, nu 2 mindere matchen gespeeld. Heeft dat te maken met frisheid? Misschien wel, maar we moeten verder. We staan voor de 5e match van de play-offs. We kunnen niet blijven terugkijken en op het negatieve focussen."

Goed voetbal terugvinden

Zoals gekend ziet Vanderhaeghe het glas eerder halfvol dan halfleeg: "De strijd om de tweede plaats ligt open en wij maken evenveel kans als de rest. Waarom zouden we nu ineens minder punten halen en moeilijker winnen? Het is onmogelijk dat we niet meer scoren in de 6 matchen die nog komen, want mijn jongens staan te popelen om de netten terug te doen trillen. Dat het tegen Charleroi moeilijker is om ons goede voetbal terug te vinden dan tegen een meer voetballende tegenstander, is misschien waar. Maar ons antwoord zal sowieso collectief moeten zijn, niet individueel. We hebben de voorbije dagen op training ook wat dingetjes geprobeerd en ik heb daar heel wat goeie dingen gezien. Dat stemt me hoopvol."

Brecht Dejaegere over de mogelijke impact van de nederlaag van Charleroi in Brugge:

"Ofwel zijn ze gebrand op een goeie prestatie ofwel hebben ze een vertrouwensprobleem en zijn ze de klap nog niet te boven."

Dejaegere: "Zware benen tegen Genk"

Brecht Dejaegere stond een kwartiertje voor zijn coach de pers te woord en blikte daarbij zowel terug op de wedstrijd tegen Genk als vooruit naar de match tegen Charleroi.