Allez, Chantez! Allez, Gantoise! De Buffalomars

Allez, Chantez! Allez, Gantoise! De Buffalomars

Elke wedstrijd begint met de Buffalomars. Wij starten dan ook met het samen zingen van het clublied van KAA Gent. Elk vanuit ons eigen kot.

het concept

Je neemt van thuis je stem op terwijl je de Buffalomars zingt. Wij mixen alle stemmen samen. Wat we samen maken spelen we voor de thuiswedstrijden in ons lege stadion door de luidsprekers. Zo ben je er als supporter toch een beetje bij en worden de spelers vurig aangemoedigd.

het traject

Hier maken we duidelijk hoe we dit gaan aanpakken. Dit is een eerste stap in een traject. De opnames van de Buffalomars moeten ons ten laatste op maandag 30 november bereiken. De komende weken gaan we ook met ‘t Vliegerke (Walter De Buck) en met Mia (Gorky) aan de slag. Iedereen die graag zingt kan deelnemen.

De Buffalomars

In onderstaande video kan je samen met Johan Heldenbergh (KAA Gentsupporter, zanger en muzikant) en zangcoach Annelore (Allez, Chantez!) de Buffalomars opnieuw beluisteren én horen wat we van jou verwachten. Onder de video kan je ook de tekst meevolgen. Als je dat handig vindt, kan je die kopiëren en afdrukken zodat je hem bij de hand hebt.

Wie es 't die weeral triomfeert? Da es den AG!

Wie es 't die oan de kop marchee-eert? Da es den AG!

Manne, steek dat uit ulder koppen: om den AG te kloppen

Let op, supporters, wij beginnen

A R A G

’t Es den AG die hier moe winnen!

(paar tellen wachten)

BUFFALO BUFFALO A A GENT

BUFFALO BUFFALO A A GENT

BUFFALO BUFFALO A A GENT

BUFFALO BUFFALO A A GENT

(en dan meteen opnieuw de tekst van het lied)

 

Instructie voor je stemopname

Stap 1. Maak je klaar

- Zing een paar keer mee met Johan en Annelore in het filmpje, volg met de liedtekst.

- Gebruik de instrumentale begeleidingsversie. Die kan je beluisteren en downloaden onderaan dit tekstblokje.

- Zoek de spraakrecorder-functie op je telefoon of je computer of download er een in je app-store. Tip: weet je niet waar de voice recorder staat? Google even “voice recorder + (type van jouw toestel)”.

- Installeer je in een ruimte waar het geluid goed klinkt, bv. in een ruimte met gordijnen, een houten vloer, met tapijt op de grond,... Dus niet in de badkamer of op het toilet.

- Neem er indien mogelijk een koptelefoon bij of gebruik oortjes.

- De instrumentale begeleidingsversie kan je hier downloaden/beluisteren:

BUFFALOMARS AUDIO

 

Stap 2. Neem je stem op

– Begin op te nemen met de spraakrecorder. Je mag voldoende afstand bewaren tussen je mond en je opnametoestel.

– Laat de begeleidingsversie spelen (niét de originele uitvoering), idealiter in een koptelefoon of in je oortjes zodat deze niet mee opgenomen wordt.

– Belangrijk: zing voluit alsof niemand je hoort. Het resultaat is niet belangrijk, jouw goesting om te zingen wel.

– Sla je opname op.

 

Stap 3. Zorg dat wij alles tijdig ontvangen

– Stuur je lied naar allezchantez@kaagent.be Alle stemmen die ten laatste op maandag 30 november verzonden werden, kunnen we verwerken in de mix.

– Indien je bestand te groot is, kan je het via www.WeTransfer.com versturen. Je kan je gratis aanmelden. Voeg je bestanden toe bij het plusje. Stuur naar allezchantez@kaagent.be. In het bericht kan je een persoonlijke boodschap neerpennen.

We zijn iedereen die hieraan wil meewerken enorm dankbaar. Op 3 december lanceren we het resultaat via onze communicatiekanalen. En in het stadion voor de Europese wedstrijd tegen FC Slovan Liberec.

Succes!

'De tribune blijft zingen' is een initiatief van Allez, Chantez! en de KAA Gent Foundation in samenwerking met KAA Gent en met de steun van De Gentenaar.

 

De KAA Gent Foundation krijgt de steun van:

 

De KAA Gent Foundation is lid van het European Football for Development network EFDN.